ΜΠΑΓΕΡΝ

Χένες υπέρ Νόιερ: "Κανένας λόγος να είναι βασικός στην Γερμανία ο Τερ Στεγκεν"

President Uli Hoeness delivers his speech during the annual general meeting of FC Bayern Munich soccer club in Munich, Germany, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
President Uli Hoeness delivers his speech during the annual general meeting of FC Bayern Munich soccer club in Munich, Germany, Friday, Nov. 30, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η κόντρα των Νόιερ και Τερ Στέγκεν για τη θέση του βασικού κίπερ στην εθνική Γερμανίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τον τελευταίο που μπήκε στο παιχνίδι να είναι ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες.

Η Εθνική Γερμανίας έχει θεωρητικά το προνόμιο να έχει να επιλέξει μεταξύ πολλών καλών τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια όπως είναι οι Νόιερ, Τερ Στέγκεν, Τραπ και Λένο.

Το άσχημο είναι πως η πολυθρόνα του βασικού χωράει μόνο έναν και αυτός είναι ο Νόιερ εδώ και χρόνια, με τον Τερ Στέγκεν να μην έχει συμφιλιωθεί με αυτή την παγιωμένη κατάσταση και να εκφράζει ανοιχτά τα παράπονά του για το γεγονός πως δεν έπαιξε καθόλου σε κάποιο από τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Euro 2020.

Ωστόσο η δράση φέρνει αντίδραση και μετά από την πρώτη απάντηση του Νόιερ, ήταν η σειρά του Ούλι Χένες να τοποθετηθεί, με τον πρόεδρο της Μπάγερν να ξεσπάει κατά της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το θέμα που έχει προκύψει από το πουθενά.

"Νομίζω ότι είναι πλέον ανέκδοτο ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο Μάνουελ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να είναι βασικός ο Τερ Στέγκεν. Ο ρόλος του γκολκίπερ είναι διαφορετικός από τους άλλους, πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ποιος θα παίζει και ο Μάνουελ είναι το Νο 1.

Για πολλά χρόνια ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο", τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Μπάγερν μετά το τέλος του αγώνα με την Ερυθρό Αστέρα, για να προσθέσει:

"Δεν υπάρχουν αμφιβολίες, μόνο εκείνος μπορεί να είναι βασικός. Θα περίμενα μεγαλύτερη υποστήριξη από την Dfb (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας), αντίθετα συμβαίνουν πάντα τέτοια περιστατικά.

Πρώτα ο αποκλεισμός από την εθνική των Μίλερ, Μπόατενγκ και Χούμελς, έπειτα η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Νόιερ.

Το ότι η ομοσπονδία επιτρέπει σε έναν παίκτη να μιλάει δημόσια για κατι που θα έπρεπε να μιλάει μόνο ο προπονητής , μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη".

Σημειώνεται πως στο πλευρό του Νόιερ στάθηκε και ο τεχνικός της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, που αρκέστηκε να πει: "Είμαι στο πλευρό του προέδρου μου, άρα του τερματοφύλακα και αρχηγού μου. Ο Μάνουελ είναι το Νο 1 στην Γερμανία και θα μείνει εκεί για όσο διάστημα αγωνίζεται".

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εθνική Γερμανίας: Η κόντρα Νόιερ - Τερ Στέγκεν βάζει φωτιά στην "Νάσιοναλμανσαφτ"
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ