ΤΣΕΛΣΙ

Απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους!

Chelsea's Emerson Palmieri, left, high-fives with Chelsea's Oliver Giroud, right, who scored his side's first goal during the round of 32, second leg, Europa League soccer match between Chelsea and Malmo FF at Stamford Bridge stadium in London, Thursday Feb. 21, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's Emerson Palmieri, left, high-fives with Chelsea's Oliver Giroud, right, who scored his side's first goal during the round of 32, second leg, Europa League soccer match between Chelsea and Malmo FF at Stamford Bridge stadium in London, Thursday Feb. 21, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Βαριά καμπάνα έπεσε στην Τσέλσι, με την FIFA να ανακοινώνει απαγόρευση μεταγραφών στους "μπλε" για τις επόμενες δύο περιόδους για παραβίαση κανονισμών όσον αφορά σε προσέγγιση παικτών.

Σοκ για τους Λονδρέζους! Όπως έγινε επίσημα γνωστό, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε την Τσέλσι με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους συν πρόστιμο 600.000 ελβετικών φράγκων (πάνω από 460.000 λίρες), με την κατηγορία για παραβίαση κανονισμών όσον αφορά σε προσέγγιση παικτών ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Ειδικότερα, οιι "μπλε" κρίθηκαν ένοχοι για την παραβίαση του άρθρου 19 της FIFA που έχει να κάνει με ζητήματα μετακίνησης ανήλικων παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη, με το αγγλικό "Sky Sports" να αναφέρει πως η τιμωρία αφορά σε περιπτώσεις πάνω από 12 παικτών, μεταξύ των οποίων και αυτή του Μπερτράντ Τραορέ (ανήκε στο σύλλογο από το 2014 ως το 2017, τώρα παίζει στην Λιόν).

Η ποινή, η οποία πάρθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA και έχει κοινοποιηθεί στο σύλλογο, είναι εφέσιμη (έχει 72 ώρες προθεσμία για έφεση μετά την έκδοση της απόφασης), ενώ όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση "αφορά όλο το σύλλογο - με την εξαίρεση της γυναικείας ομάδας και της ομάδας φούτσαλ- και δεν του απαγορεύει την αποδέσμευση παικτών".

Με βάση στοιχεία που διέρρευσαν μέσω των Football Leaks, η γαλλική ιστοσελίδα "Mediapart" ισχυρίζεται πως η έρευνα της FIFA αφορά 19 συνολικά παίκτες που αποκτήθηκαν από την Τσέλσι, με 14 εξ αυτών να μην είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους όταν έγιναν τα σχετικά deals.

Ίσως μάλιστα η ομάδα του δυτικού Λονδίνου να είχε υπόψη της ενδεχόμενη τιμωρία (από τη στιγμή που υπήρχε έρευνα εν εξελίξει) αν αναλογιστεί κανείς τόσο τη συμφωνία που έκανε με την Γιουβέντους για την απόκτηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν τον περασμένο Ιανουάριο όσο και το "κλείσιμο" του deal με την Ντόρτμουντ για την άφιξη του Κρίστιαν Πούλισιτς στο "Στάμφορντ Μπριτζ" το καλοκαίρι του 2019.

Σε ανακοίνωσή της, η Τσέλσι έκανε γνωστό πως παρέλαβε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "αρνείται κατηγορηματικά τα ευρήματα της πειθαρχικής επιτροπής και για αυτό το λόγο θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αφοπλιστική ατάκα του Σάρι για τα σενάρια περί Ρόμα!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ