ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Έπεσαν κατακόρυφα οι μετοχές της "Μεγάλης Κυρίας"

Juventus' Cristiano Ronaldo and Leonardo Bonucci, left, react during the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo and Leonardo Bonucci, left, react during the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Οι μετοχές της Γιουβέντους σημείωσαν σημαντική πτώση, ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού της "Μεγάλης Κυρίας" από τον Άγιαξ.

Η Γιουβέντους αποκλείστηκε την Τρίτη (16/4) από τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Champions League. Απ' ό,τι φαίνεται, η αποτυχία αυτή, εκτός από αγωνιστικά, έχει και οικονομικά επακόλουθα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το " BBC" και την οικονομική εφημερίδα " Financial Times", οι μετοχές της Γιουβέντους σημείωσαν σημαντική πτώση. Στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου του Μιλάνου το πρωί της Τετάρτης (17/4), οι μετοχές της είχαν πέσει κατακόρυφα κατά 24%. Όσο περνούσε η ώρα, η πτώση αυτή σταθεροποιήθηκε στο 17%, όμως το πλήγμα συνεχίζει να είναι μεγάλο.

Ο λόγος είναι ότι η Γιουβέντους έχασε σπουδαία έσοδα με τον αποκλεισμό της στους "8" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα ημιτελικά, θα λάβουν 12.000.000 ευρώ η κάθε μία, προνόμιο που στερείται η ιταλική ομάδα.

Από την άλλη, στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ η μετοχή του Άγιαξ κυμάνθηκε ανοδικά και έφτασε στο 7.58%, γεγονός που αποτυπώνει και οικονομικά την τεράστια επιτυχία του Αίαντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ματάις Ντε Λιχτ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον αρχηγό του Άγιαξ
Ματουιντί: "Πολύ πιο δυνατός ο Άγιαξ, άξιζε τη νίκη και την πρόκριση"
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ