ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Ο Ρονάλντο την εκτοξεύει οικονομικά

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Atalanta at the Allianz stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η μεταγραφή του Ρονάλντο παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε η Γιουβέντους να κλείνει τεράστια χορηγικά deal. Διαβάστε αναλυτικά για τα κέρδη που αναμένεται να έχει η "μεγάλη κυρία".

Τα ποσά στο ποδόσφαιρο έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, είτε μιλάμε για μεταγραφές είτε για έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγούς. Τη νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και η Γιουβέντους, που ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε χορηγίες που θα της δώσουν την δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν οικονομικό γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η "Tuttosport", η Γιουβέντους βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Adidas, έτσι ώστε να ανανεώσουν εκ νέου την συνεργασία τους.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη σεζόν η "Βέκια Σινιόρα" πήρε ως μπόνους από την αθλητική εταιρία 15 εκατ. ευρώ λόγω της έλευσης του Κριστιάνο Ρονάλντο και αυξημένης προβολής του εμπορικού σήματος. Από την 1η Ιουλίου του 2020 η ομάδα του Αντρέα Ανιέλι θέλει να περάσει από τα 30 εκατ. ευρώ που λαμβάνει τώρα, στα 51 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο έως ως το 2027.

Στον ορίζοντα όμως προκύπτει και η ανανέωση με την Jeep και υπάρχουν σκέψεις να γίνει ο κύριος χορηγός της Γιουβέντους. Το τρέχον συμβόλαιο λήγει το 2021, με τον ιταλικό σύλλογο να λαμβάνει 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο μαζί με τα μπόνους.

Αυτό το ποσό σχεδόν θα τριπλασιαστεί καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις έτσι ώστε η Γιουβέντους να καρπώνεται 50 εκατ. ευρώ από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, για κάθε χρόνο της συμφωνίας.

Σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση των εσόδων παίζει φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς η επίδραση του επηρεάζει το κλαμπ αλλά και ολόκληρο το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Όπως υπολογίζεται, η Γιουβέντους έχει σκοπό να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ σε έσοδα τον χρόνο από χορηγούς, με τις Adidas, Jeep και δύο ακόμη brands να έχουν έρθει σε συμφωνία με την Γιουβέντους, μετατρέποντάς την σε οικονομικό μεγαθήριο.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ