ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Στον Ντε Λιχτ το βραβείο για τον κορυφαίο Ολλανδό της χρονιάς

Juventus' Matthijs de Ligt in action during the International Champions Cup soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur in Singapore, Sunday, July 21, 2019. (AP Photo/Danial Hakim)
Juventus' Matthijs de Ligt in action during the International Champions Cup soccer match between Juventus and Tottenham Hotspur in Singapore, Sunday, July 21, 2019. (AP Photo/Danial Hakim) AP PHOTO/DANIAL HAKIM

Ο Ματάις Ντε Λιχτ κέρδισε το βραβείο για τον κορυφαίο Ολλανδό ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν και στις δηλώσεις του υποσχέθηκε πως θα δουλέψει για να φτάσει παλιές μεγάλες δόξας της χώρας του.

Πέρυσι ο Ματάις Ντε Λιχτ και ο Φρένκι Ντε Γιονγκ ήταν δύο από τους στυλοβάτες της ομάδες του Άγιαξ η οποία σάρωσε εντός των συνόρων κατακτώντας το νταμπλ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας στο δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης (στη φάση των "16') και Γιουβέντους (στους "8').

Μάλιστα, τα εντυπωσιακά πεπραγμένα τους στο χορτάρι δεν άφησαν ασυγκίνητα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και η μεταγραφή ήταν... αναπόφευκτη: ο Ντε Λιχτ κατέληξε στην Γιουβέντους και ο Ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα.

Το βράδυ της Δευτέρας οι δυο τους θυμήθηκαν τα περσινά μέσα από μία κόντρα, καθώς ήταν αμφότεροι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου Ολλανδού ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν που δίνει η εφημερίδα "Telegraph", σε ένα γκαλά που τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίες μορφές των οράνιε.

Οι Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Φαν Γκάαλ, Κούμαν Κάιτ, ήταν μερικοί εξ αυτών και λίγο πριν το τέλος της βραδιάς χειροκρότησαν όλοι θερμά τον Ματάις Ντε Λιχτ που κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι.

"Είναι όνειρο για μένα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τα άτομα που με βοήθησαν τον τελευταίο χρόνο, υπερήφανος για την οικογένεια που με υποστηρίζει. Τώρα βρίσκομαι σε μία άλλη χώρα και ξέρω πως τίποτα δεν είναι εύκολο", δήλωσε αρχικά ο Ντε Λιχτ, και συνέχισε:

"Αυτό το τρόπαιο μαρτυρά τη νέα γελιά του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Κούμαν, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Φαν Χάαλ είναι η παλιά φρουρά, εγώ ελπίζω να δώσω στο ποδόσφαιρο αυτό που έδωσαν εκείνοι. Θα δουλέψω σκληρά στην Ιταλία για να τα καταφέρω".

Photo Credits: AP Photo/Danial Hakim

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ