ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μπουφόν: "Ο Αντσελότι είναι ο τεχνικός στον οποίο χρωστώ περισσότερα"

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Τζίτζι Μπουφόν αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο οφείλει στον Αντσελότι περισσότερα σε σύγκριση με όλους τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί ενώ κάλεσε τον οπαδούς της Γιουβέντους να δείχνουν σεβασμό στον Κόντε.

Καλεσμένος στο Φεστιβάλ Αθλητισμού στο Τρέντο ήταν την Κυριακή (13/10) ο Τζανλουίτζι Μπουφόν και εκεί δεν δίστασε να περάσει από "ανάκριση" από τη δημοσιογράφο και σύντροφό του Ιλάρια Ντ'Αμίκο, δίνοντας κάποιες άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις αναφορικά με την καριέρα του.

Το σημείο που ξεχώρισε ήταν αναμφίβολα η αναφορά που έκανε στους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στα πάνω από 20 χρόνια καριέρας, με τον γκολκίπερ των πρωταθλητών Ιταλίας να στέκεται ιδιαίτερα στους Κάρλο Αντσελότι και Αντόνιο Κόντε.

"Αγαπώ τον Κόντε, ήταν συμπαίκτης μου αρχικά, και εν συνεχεία προπονητής μου στην Γιουβέντους και στην εθνική Ιταλίας. Ξέρω τον άνθρωπο και τον επαγγελματία, οπότε δεν θα μπορούσα να τον κατηγορήσω γι κάτι. Είναι εκπληκτικός επαγγελματίας και ξέρει να διδάσκει ποδόσφαιρο.

Ο Κόντε δεν κοιμάται τα βράδια αν η ομάδα του δεν παίζει με τον τρόπο που θέλει. Καταλαβαίνω τους οπαδούς της Γιουβέντους που είναι στενοχωρημένοι που είναι τώρα στην Ίντερ όμως θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως αξίζει το σεβασμό, καθώς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στην Γιουβέντους και πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα.

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of the Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates at the end of the Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Μπορούμε να συζητήσουμε για τις επιλογές του αλλά αυτό που έδωσε και πήρε από την Γιουβέντους είναι πολύ ξεχωριστό", δήλωσε για τον Κόντε ο Μπουφόν, για να προσθέσει: "Ο Κόντε ήταν επίσης και ο πιο σκληρός από όλους τους προπονητές μου.

Ο πιο διασκεδαστικός ήταν ο Ρέντσο Ουλιβιέρι αλλά και ο Μαξ Αλέγκρι. Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο πιο τελειομανής προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Ο προπονητής στον οποίο χρωστώ περισσότερο είναι ο Κάρλο Αντσελότι.

Εάν ο Νέβιο Σκάλα είχε την τρελή ιδέα να μου δώσει το ντεμπούτο μου στην Πάρμα, ο Κάρλο ήταν ακόμα πιο τρελός. Με έκανε πρώτη επιλογή μπροστά από τον Λούκα Μπούτσι, τον φίλο μου και Ιταλό διεθνή, μετά από πέντε ή έξι παιχνίδια.

Ήταν ένα τεράστιο βάρος στους ώμους μου αλλά εκεί άρχισε η καριέρα μου. Θυμάμαι τον προπονητή τερματοφύλακων Ουίλιαν Βέκι να μου λέει: "Μην είσαι αισιόδοξος επειδή θα είσαι χαμένος. Είμαι σίγουρος πως δεν θα μας απογοητεύσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ