ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Nτάγκλας Κόστα: "Σκέφτηκα πολλές φορές να αποσυρθώ"

Juventus' Douglas Costa controls the ball during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Gewiss stadium, in Bergamo, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Douglas Costa controls the ball during the Serie A soccer match between Atalanta and Juventus at the Gewiss stadium, in Bergamo, Italy, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Ντόουγκλας Κόστα παραχώρησε συνέντευξη στο "Players' Tribune" και αποκάλυψε πως σκέφτηκε αρκετές φορές να σταματήσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας των πολλών τραυματισμών.

O Ντάγκλας Κόστα είναι ένα απ' τα καλύτερα εξτρέμ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε την τελευταία πενταετία, δεν του έχουν επιτρέψει να κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο στη Γιουβέντους, όσο και στην Μπάγερν παλαιότερα.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στο " Players' Tribune" και αποκάλυψε πως σκέφτηκε αρκετές φορές να αποχωρήσει από τη δράση. Οι δύσκολες στιγμές, η μακροχρόνια απουσία από το ποδόσφαιρο, τον έλαβαν σε σκέψεις, αλλά η αγάπη για το άθλημα, όπως αναφέρει, του δίνει διαρκώς κίνητρο για να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός.

"Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι: Μπορώ ακόμη να παίξω; Το σκέφτομαι διότι βγαίνω στο γήπεδο και τραυματίζομαι ξανά. Στη συνέχεια, όταν βλέπω τους αγώνες στην τηλεόραση, θυμάμαι πως αυτό είναι το πάθος μου και έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο", σχολίασε αρχικά, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως:

"Αυτό με κρατάει ζωντανό, επειδή γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα ή τη δημοσιότητα. Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που θες και να περνάς καλά. Αυτός είναι ο στόχος μου. Πολλές φορές, αστειεύομαι με τον Άλεξ Σάντρο και του λέω πως έχω περισσότερες μαγνητικές, από ότι έχω παίξει παιχνίδια".

"Ο κόσμος λέει 'ο Ντάγκλας Κόστα έχει την ικανότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά οι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω. Αυτό με ενοχλεί. Έχω τη δυνατότητα να γίνω ένας κορυφαίος παίκτης, αλλά εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που δεν είναι στο χέρι μου, δεν μπορώ να είμαι.

Κάθε φορά που τραυματίζομαι αναρωτιέμαι: Τι πήγε στραβά; Σκέφτομαι γιατί δεν μπορώ να αγωνίζομαι συστηματικά. Είναι κάτι που με πληγώνει. Παρ' όλα αυτά, ζήτησα βοήθεια. Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για τους mental coaches. Δεν είναι ακριβώς ψυχολόγοι, αλλά σου επαναφέρουν στη μνήμη γεγονότα από την παιδική ηλικία που μπορεί να σε έχουν επηρεάσει".

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ