ΙΝΤΕΡ

Ο Λουκακού έδωσε σκληρή απάντηση στους ρατσιστές

Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's third goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Lecce at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, Aug. 26, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Ρομελού Λουκακού έγινε αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ίντερ στην έδρα της Κάλιαρι και δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση. Αντίθετα την καυτηρίασε μέσω του λογαριασμού του στο Instatram.

Παλαιότερα ήταν ο Μουντάρι, τον περασμένο Απρίλιο πήραν τη σκυτάλη οι Ματουιντί και Κεν και το βράδυ της Κυριακής ήταν η σειρά του Ρομελού Λουκακού να παίξει τον άχαρο ρόλο του θύματος ρατσιστικής επίθεσης.

Δράστες ήταν μερικοί οπαδοί της Κάλιαρι κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Ίντερ στο "Σεντ Ελία", με τον Βέλγο διεθνή επιθετικό να τους ακούει να βγάζουν ήχους μαϊμούς κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα και εκείνον να διατηρεί την ψυχραιμία του και να τους τιμωρεί, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ των Μιλανέζων.

Δεν απάντησε όμως μόνο εντός γηπέδου με το γκολ του αλλά θέλησε να βάλει τους ρατσιστές στη θέση τους, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του στο Instagram.

"Πολλοί παίκτες τον τελευταίο μήνα έχουν υποφέρει από ρατσιστική αντιμετώπιση. Το ίδιο έπαθα και εγώ χθες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε την οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων που ντροπιάζει το άθλημά μας.

Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές αρχές σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι σε όλες αυτές τις μορφές διακρίσεων!!!", έγραψε αρχικά ο Λουκακού, και συνέχισε με το ίδιο επιθετικό ύφος:

"Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook...) θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα και σε συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους επειδή κάθε ημέρα βλέπεις τουλάχιστον ένα ρατσιστικό σχόλιο κάτω από ένα ποστάρισμα έγχρωμου ανθρώπου...

Το λέμε για χρόνια και ακόμα δεν γίνεται τίποτα... Κυρίες και κύριοι, είναι 2019 και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω και νομίζω ότι ως παίκτες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε μία δήλωση πάνω σε αυτό το θέμα, για να κρατήσουμε αυτό το άθλημα καθαρό και να διασκεδαστικό για όλους".

Από την πλευρά της η Κάλιαρι έδειξε άμεση ανταπόκριση καθώς το απόγευμα της Δευτέρας ποστάρισε τη φράση "No to Racism" (Όχι στον ρατσισμό) στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, με την Ίντερ να κάνει retweet το συγκεκριμένο μήνυμα.

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία φορά πάντως που η Κάλιαρι είχε βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα λόγω της ρατσιστικής επίθεσης των οπαδών της προς τον (τότε παίκτη της Γιουβέντους) Μόιζε Κεν, δεν είχε τιμωρηθεί, με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να υποστηρίζει πως τα συνθήματα αφορούσαν μία εξαιρετικά μικρή μερίδα οπαδών.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ