ΗΡΑΚΛΗΣ

Μυροφορίδης: "Επιτυχία δεν γίνεται με γαρύφαλλα και αγάπες"

Μυροφορίδης: "Επιτυχία δεν γίνεται με γαρύφαλλα και αγάπες"
Μυροφορίδης MOTIONTEAM

Ο Παύλος Μυροφορίδης παρουσιάστηκε ως ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή και ανέλυσε πώς ο Γηραιός μπορεί να πετύχει τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Football League.

Τη σεζόν 2014-2015 ο Ηρακλής εξασφάλισε την άνοδο στη Super League με τεχνικό διευθυντή τον Παύλο Μυροφορίδη. Ο Κοζανίτης επέστρεψε στον Γηραιό, πάλι σε περίοδο που θα κληθεί να αγωνιστεί στη Football League.

Ο τέως τεχνικός διευθυντής του Άρη παρουσιάστηκε την Παρασκευή (3/8) στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο "Μύρο" κάλεσε τον κόσμο να κάνει προσπάθεια και να στηρίξει την ομάδα, ότι όποιος δεν... πεθαίνει για τον στόχο δεν έχει θέση στον Γηραιό, απάντησε σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει ο Σπύρος Μπαξεβάνος στη θέση του προπονητή και για το αν μπορέσει να οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς σε νέα άνοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΙΔΗ

«Θέλω να νιώθουν όλοι αυτό που νιώθω εγώ. Έχω την αρρώστια να πετύχω. Νιώθω ότι θα είναι πιο δύσκολο αυτό που ξεκινάει εδώ από ό,τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό γιατί θεωρούν ότι η επιτυχία καλώς ή κακώς είναι μπροστά. Επιτυχία με γαρύφαλλα και αγάπες δεν γίνεται. Η επιτυχία θέλει οργάνωση, απαιτεί καθημερινή σκληρή δουλειά, συσπείρωση των πάντων. Σε μια προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Να ξέρετε ότι κάποιες στιγμές τα λόγια είναι ωραία να λέγονται. Το σημαντικότερο είναι η ουσία. Πρέπει να πάρουμε από τον καθένα το 100%. Είμαι ήσυχος μέσα μου ότι ήξερα εξ' αρχής τι ήθελα.

Με βεβαιότητα σας λέω ότι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, θα είναι αντάξιο της ιστορίας της ομάδας. Καλό είναι να έχουμε μια παρέα και να λέμε ότι προσπαθεί να κάνει πράγματα. Αυτό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν φτάνει. Εδώ μιλάμε για τρέλα, για γυάλισμα ματιού. Όποιος δεν το έχει, δεν μπορεί να είναι μαζί μας. Όποιος δεν νιώθει ότι θα πεθάνει για τον στόχο, δεν θα είναι μαζί μας. Όχι στα λόγια, στην πράξη. Εμένα με ενδιαφέρει ό,τι χτιστεί, να χτιστεί με αξιοπρέπεια και να είμαστε υπερήφανοι όλοι.

Τις δύο αυτές μέρες που έχω επιστρέψει, έχω κάνει αρκετές προφορικές συμφωνίες με αξιόλογους παίκτες. Να νιώσουμε εμείς και στη συνέχεια οι απέναντί μας ότι δεν είναι κάτι εύκολο για κανένα. Παίκτες έχουν κλείσει, αλλά δεν θα πω κανένα όνομα. Πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία. Θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε αληθινή στήριξη. Από Δευτέρα θα λειτουργεί η Μίκρα. Αν δεν έρθουν 300-400 άτομα να πάρουν διαρκείας, δεν θα ανοίξει η Μίκρα. Το μέγεθος αυτού του συλλόγου δεν είναι να έρθουν 5 άτομα να πάρουν διαρκείας. Πρέπει όλοι να παίξουν το ρόλο τους. Αυτό είναι η αρχή των πάντων.

Να αφήσει την παραλία ο πατέρας με την οικογένεια. Να έρθει 1 ώρα ταξίδι και να ξαναφύγει. Να στερήσει από τα παιδιά του ένα γλυκό, ένα παγωτό, κάτι καθημερινό, για να βοηθήσει την ομάδα του. Είναι δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει. Κανείς δεν θα αφήσει αυτήν την ομάδα. Η προ ετών τρέλα με πιο νέους παίκτες από σήμερα, είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει η ομάδα το στόχο. Να αγαπηθεί αυτό που πάμε να κάνουμε για να πετύχουμε. Να μπορέσουμε το δύσκολο έργο να το φτάσουμε εκεί που πραγματικά πρέπει».

Μυροφορίδης: "Επιτυχία δεν γίνεται με γαρύφαλλα και αγάπες"
Μυροφορίδης MOTIONTEAM

- Έχετε εικόνα για το ρόστερ που είναι στα 3-5 Πηγάδια;

«Όχι ξεκάθαρη, αλλά θα έχω. Δεν χρειάζομαι κανένα μήνα για να καταλάβω».

- Για την αγάπη του κόσμου προ το πρόσωπό του:

«Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Το ότι εισράττω την αγάπη, είναι καθημερινό, τόσο που καμιά φορά δεν νιώθω καλά, με την καλή έννοια. Η αγάπη πρέπει να υπάρχει όλη μέρα. Εγώ δεν αγαπάω κάτι μόνο όταν κερδίζει. Προσπαθώ να το χαϊδεύω στην κάθε δύσκολη στιγμή».

- Για το πόστο του:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το γήπεδο και οι παίκτες. Πρέπει να εξελίσσει κάθε μέρα αυτό που κάνει για την ομάδα του. Μέχρι να φτάσουμε να μπούμε στο γήπεδο έως ώτου πάμε στο σπίτι μας το βράδυ, να έχουμε μπόρεσε να δώσουμε μια λύση σε ένα πρόβλημα. Αν λύνουμε έστω ένα τη μέρα, είμαι ευχαριστημένος».

- Για τον προπονητή:

«Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή. Κι εγώ αξιολογούμαι. Σε κάθε οργανισμό, κάθε μέρα είναι Survivor. Για εμένα, για τον κ. Μπαξεβάνο, για όλους. Πολλοί δεν με συμπαθούν, ούτε με νοιάζει. Αν κάτι δεν μου αρέσει, θα το λύσω. Δεν θα κάνω εκπτώσεις ποτέ. Αν μου αρέσει, θα το στηρίξω και θα προχωρήσω. Αν δεν μου αρέσει δεν θα κάνω τα στραβά μάτια για να περάσει η μέρα. Αν είναι ίσιο, δεν θα σταματήσει, ίσιο θα 'ναι. Εγώ θα αξιολογήσω όπως ξέρω εγώ. Δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν με όλους. Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Μπορεί να μιλήσω με τον Μπαξεβάνο και να μην του αρέσει η φάτσα μου. Σε μια συζήτηση ένας ευνοημένος υπάρχει, η ομάδα. Θα κοιτάξουμε πώς θα ευνοείται η ομάδα καθημερινά είτε με τον Μυροφορίδη είτε χωρίς».

- Για το πότε θα ενταχθούν οι παίκτες με τους οποίους υπάρχει συμφωνία:

«Το πρόβλημα έχει να κάνει τώρα με τη ρευστότητα, μη γελιόμαστε. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να υπάρξει γενική αγκαλιά, να υπάρξει ρευστότητα. Ο Ηρακλής τώρα δεν είναι ΠΑΕ. Αυτό σταματάει την εξέλιξη. Καλή τη πίστη δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας επιχειρηματίας. Μόνο ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει έτσι».

Για το αν πετύχει τον στόχο του:

« Δεν ξέρω αν το καταφέρω. Δεν είμαι ούτε Θεός, ούτε μάγος. Το θέλω όμως. Έχω τρέλα μέσα μου. Δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει το συναίσθημα που μου βγάζει αυτή η ομάδα. Εγώ εδώ νιώθω ότι είναι καλά η ψυχή μου και αυτό είναι σημαντιθκό. Στη ζωή δεν είναι όλα χαρτιά και λογιστήριο».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ