Ο 26χρονος Καμερουνέζος γκολκίπερ, Ντεβί Επασί, κατήγγειλε σε συνέντευξη σε γαλλική σελίδα ότι ο Λεβαδειακός τον έθεσε στο περιθώριο λόγω διαφωνίας ως προς το συμβόλαιο .Τι υποστηρίζουν οι Βοιωτοί.

Ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 ύστερα από εισήγηση του τότε τεχνικού του Λεβαδειακού, Ζοζέ Ανιγκό. Ο Γάλλος αποχαιρέτησε τη Βοιωτία στο τέλος της σεζόν, αλλά ο Ντεβί Επασί παρέμεινε.

ADVERTISING

Ο 26χρονος Καμερουνέζος γκολκίπερ ξεκίνησε βασικός στα πρώτα εννιά ματς της Super League, ώσπου ξαφνικά βρέθηκε στον πάγκο και δεν υπερασπίστηκε εκ νέου την εστία της ομάδας από τη Λιβαδειά.

Η χρονιά τελείωσε, ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, αλλά ο Επασί μίλησε στα γαλλικά ΜΜΕ και προχώρησε σε καταγγελία. Ο Αφρικανός υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Foot Mercato" ότι ο Λεβαδειακός δεν τον άφηνε να παίζει λόγω διαφωνίας ως προς το buy out που ήθελε ο ίδιος να θέσει στο συμβόλαιό του.

"Έπαιξα στα πρώτα εννιά ματς στο πρωτάθλημα κι έπειτα τίποτα. Η ομάδα δεν με άφησε να παίξω εξαιτίας του συμβολαίου μου. Τ' αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν καλά, αλλά η δική μου επίδοση ήταν καλή. Συνέχισα να προπονούμαι με την ομάδα, αλλά δεν έπαιζα πλέον. Τα Σαββατοκύριακα δεν περνούσαν. Όταν υπέγραψα συμβόλαιο με το Λεβαδειακό, τον Αύγουστο του 2017, υπήρχε μια ρήτρα.

ADVERTISING

Σύμφωνα με αυτή τη ρήτρα, το 10ο ματς που θα έπαιζα στη δεύτερη σεζόν (2018/2019) το συμβόλαιό του θ' ανανεωνόταν αυτόματα. Μετά τα πρώτα εννιά ματς, πήγα βρήκα τον πρόεδρο και του ζήτησα να προσθέσει κάτι ακόμη.

Ήθελα να συμπεριληφθεί μια ρήτρα ελευθερίας (buy out) στο συμβόλαιό μου. Συμφώνησε, αλλά ήθελε προφορική συμφωνία κι όχι γραπτή. Για μένα ήταν αδιανόητο. Μετά οι συζητήσεις διεκόπησαν. Το μπρα-ντε-φερ συνεχίστηκε μέχρι το Φεβρουάριο και το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Τότε αποδέχθηκε τη ρήτρα, η οποία ισχύει από αυτό το καλοκαίρι", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το πώς πήγε στο Λεβαδειακό έπειτα από το κάλεσμα του Ζοζέ Ανιγκό: "Πήγα στο Λεβαδειακό γιατί ο Ζοζέ Ανιγκό με εμπιστεύτηκε. Ήταν το καλοκαίρι του 2017 κι έκανα προετοιμασία με τον προσωπικό μου γυμναστή. Έλαβα μια ειδοποίηση στο κινητό μου από το Foot Mercato (γαλλική σελίδα) ότι ο Ζοζέ Ανιγκό ανέλαβε μια ομάδα. Κάλεσα τον ατζέντη μου και του είπα τα νέα. Του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο τον Ανιγκό και να μάθει εάν είχε ανάγκη τερματοφύλακα. Ύστερα από δύο ημέρες πήγα να δοκιμαστώ. Ο Ανιγκό μου είπε: "Μένεις ή φεύγεις άμεσα". Δοκιμάστηκα και υπέγραψα".

Για το μέλλον του: "Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες στην Ελλάδα, τη Γαλλία και το εξωτερικό. Θα επιστρέψω στο Παρίσι και θα συζητήσω με τους εκπρόσωπους μου για να βρω την καλύτερη λύση".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Λεβαδειακό. Από την ομάδα της Βοιωτίας θεωρούν ότι δεν έχουν υπόσταση οι καταγγελίες του Ντεβί Επασί κι ότι ο παίκτης φάσκει κι αντιφάσκει. Αναγνωρίζουν ότι υπάρχει buy out, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Τονίζουν, δε, ότι ακόμη κι ο υποβιβασμός του Λεβαδειακού από τη Super League 1 στη Super League 2 δεν μεταβάλλει τα δεδομένα, ο Επασί δεν είναι ελεύθερος και παραμένει δεσμευμένος με συμβόλαιο. Μάλιστα, υποστήριζαν ότι ο ίδιος ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να συμμετάσχει στις υποχρεώσεις της ομάδας.