ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Κρήτη, η Λίβερπουλ και ένα ουίσκι 30 ετών!

Η Κρήτη, η Λίβερπουλ και ένα ουίσκι 30 ετών!

Ένας Άγγλος ζει στην Κρήτη και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Λίβερπουλ μ' ένα πανάκριβο συλλεκτικό ουίσκι του 1990!

Μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία από την Κρήτη, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Οι Άγγλοι φίλαθλοι φημίζονται για το πάθος και την τρέλα που έχουν για το ποδόσφαιρο. Η «φλόγα» τους είναι απαράμιλλη, ανεξαρτήτου ηλικίας, αφού ζουν για την αγαπημένη τους ομάδα.

Εκεί η κουλτούρα είναι εντελώς διαφορετική, με τον κόσμο να υποστηρίζει τους συλλόγους του τόπου του, με αποτέλεσμα πολλά κλαμπ, ακόμη και μικρών κατηγοριών, να είναι αρκετά λαοφιλή.

Κάπως, έτσι, «γαλουχήθηκε» και ο Ντέιβιντ Σάλιβαν. Ένας συμπαθέστατος κύριος από το Νησί, που λατρεύει την μπάλα.

Εκτός, όμως, από το ποδόσφαιρο, αγάπησε και την Ελλάδα. Για πολλά χρόνια την επισκεπτόταν για να περάσει μέρος των διακοπών του.

Του άρεσε η Κρήτη, η φιλοξενία και οι άνθρωποι και έτσι πήρε την απόφαση ν’ αγοράσει σπίτι στην Αγία Γαλήνη. Η ζωή του, επομένως, είναι πλέον ανάμεσα στο Λίβερπουλ, όπου και γεννήθηκε, και στα μέρη μας.

Ο Ντέιβ είναι ένας γνήσιος Άγγλος ποδοσφαιρόφιλος, ο οποίος λόγω καταγωγής επέλεξε τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαιντ.

Πολύ απλά είναι «κολλημένος» με τη Λίβερπουλ και βεβαίως-βεβαίως, όπως κάθε οπαδός των «reds» που σέβεται τον εαυτό του, «σιχαίνεται» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον.

Στρατιωτικός γαρ στα νιάτα του, ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας μας, στηρίζει με την ανάλογη πειθαρχία τους 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Στα καλά, μα και στα κακά. Στα όμορφα και στα άσχημα!

Μπορεί η ομάδα του να του έχει προσφέρει πολλές χαρές, ωστόσο υπάρχει κάτι που έχει εξελιχθεί να μοιάζει με… απλησίαστο όνειρο για τον σπουδαίο αγγλικό σύλλογο!

Και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που η Λίβερπουλ πήρε τον τίτλο ήταν το μακρινό 1990. Πριν από 30 χρόνια, δηλαδή, όταν ακόμα ο κ. Σάλιβαν υπηρετούσε στο Σώμα, όντας μάχιμος και με κοντό μαλλί.

Ο καιρός πέρασε, η κόμη έγινε λευκή, αλλά και πλούσια, ωστόσο το πρωτάθλημα δεν ήρθε. Τι κι αν κατακτήθηκαν με επικούς τρόπους Champions League και Κύπελλο UEFA;

Ο μεγάλος καημός για κάθε φίλαθλο των «κόκκινων» είναι το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Η… καζούρα, εξάλλου, που έχουν δεχτεί από αντιπάλους δε λέγεται…

Οι 3 αυτές δεκαετίες έχουν περάσει δύσκολα ποδοσφαιρικά και για τον Ντέιβ, αφού τον έχει φάει το μαράζι. «Ένα πρωτάθλημα, μισό πρωτάθλημα…», είναι πολύ πιθανό να μονολογεί, όταν θα τον πιάνει το παράπονο.

Και ενδεχομένως η σημειολογία να είναι τραγική, όμως πλέον το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει.

Οι… απέναντι κάλλιστα μπορούν να χλευάζουν τη Λίβερπουλ, αφού έπρεπε να «χτυπήσει» την Ευρώπη ο κορωνοϊός για να επιστρέψει στα πρωταθλήματα.

Γιατί με διαφορά +25 από τη δεύτερη Σίτι, έστω και με ματς περισσότερο, τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει την κατάσταση αγωνιστικά.

Για τον Ντέιβ, βέβαια, τα πειράγματα δεν έχουν πια την παραμικρή σημασία. Την προετοιμασία του για να γιορτάσει την είχε κάνει πολύ πριν έρθει η πανδημία.

Ο κ. Σάλιβαν, ο οποίος αυτή την περίοδο ξεκουράζεται στην Αγία Γαλήνη, έχει κάνει αρκετή προεργασία. Φρόντισε, δηλαδή, να προμηθευτεί ένα πανάκριβο συλλεκτικό ουίσκι του 1990!

Του έτους, που πανηγύρισαν τον τίτλο για τελευταία φορά οι «κόκκινοι». Έχει, επίσης, τυπώσει τα μπλουζάκια με τον Κλοπ και τους παίκτες του στο μπροστινό μέρος, ενώ πίσω αναγράφεται ο αριθμός «19», όσα και τα πρωταθλήματα που συμπληρώνουν την τρέχουσα σεζόν οι «reds».

Και πάνω που περίμενε να κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά η Λίβερπουλ, ήρθε ο κορωνοϊός να βάλει «φρένο» στα πάντα. Παύση δράσης στην Premier League και κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί η περίοδος.

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο για τον ίδιο να μη στεφθεί ούτε αυτή τη φορά πρωταθλήτρια η ομάδα του, αν και αντιλαμβάνεται ότι προέχει η δημόσια υγεία.

«Σίγουρα προτεραιότητα όλων μας αυτές τις στιγμές είναι η ανθρώπινη υγεία. Από την άλλη, όμως, θέλω να δω πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ. Αρκετά δεν περίμενα; Θέλω ν’ απολαύσω το ουίσκι μου.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να ξεφύγουμε όλοι απ’ αυτό το κακό που μας έχει βρει και να γιορτάσω χαρούμενος για τη Λίβερπουλ», τόνισε στο Capitano.gr ο κ. Σάλιβαν.

Η αναμονή μακρά… Ήταν νέος και γέρασε. Και του αξίζει, αν μη τι άλλο, ν’ απολαύσει το Old Pulteney 1990 Vintage. Είτε από την Αγία Γαλήνη, είτε από το φημισμένο «Kop».

Πηγή: capitano.gr

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ