ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Η ομάδα του Κλοπ έσπασε το ρεκόρ της Ρεάλ του Πελεγκρίνι

Liverpool manager Juergen Klopp greets supporters at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at the Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, May 12, 2019. Despite a 2-0 win over Wolverhampton Wanderers, Liverpool missed out on becoming English champion for the first time since 1990 because title rival Manchester City beat Brighton 4-1. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool manager Juergen Klopp greets supporters at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at the Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, May 12, 2019. Despite a 2-0 win over Wolverhampton Wanderers, Liverpool missed out on becoming English champion for the first time since 1990 because title rival Manchester City beat Brighton 4-1. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Λίβερπουλ έχασε στο νήμα την Premier League από την Μάντσεστερ Σίτι αλλά με τους 97 βαθμούς που συγκέντρωσε, κατέκτησε μία ιστορική πρωτιά ξεπερνώντας την Ρεάλ της σεζόν 2009-2010.

Δεν ξανάγινε! Η Λίβερπουλ έκανε μία εκπληκτική σεζόν στο Νησί που την βρήκε στο φινάλε να συγκεντρώνει 97 βαθμούς και να έχει μόλις μία ήττα σε 38 αγώνες πρωταθλήματος, όμως δεν ήταν αρκετοί για να πάρει τον τίτλο που κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι που είχε 98.

"Όπως η Βραζιλία του '82 είναι η κορυφαία ομάδα που δεν έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο έτσι και η Λίβερπουλ της σεζόν 2018-19 είναι η καλύτερη ομάδα που δεν θα έχει πάρει τίτλο στην Premier League", δήλωσε χαρακτηριστικά Γκρέιαμ Σούνες, με τους "κόκκινους" να έχουν έναν ακόμα τίτλο τιμής πέρα από τα λόγια του άλλοτε παίκτη και προπονητή τους.

Αυτός έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι πλέον επίσημα η κορυφαία δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας στην ιστορία των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αφού με τους 97 βαθμούς ξεπέρασε τους 96 που είχε μαζέψει η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2009-2010.

Τότε, οι 96 που συγκέντρωσαν οι "μερένγκες" του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν ήταν αρκετοί για να της χαρίσουν τον τίτλο στην La Liga, με την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα να φτάνει στους 99 και να κατακτάει τον δεύτερο σερί τίτλο πρωταθλήτριας με τον Καταλανό στον πάγκο της.

Όπως ακριβώς έκανε και τώρα ο Γκουαρδιόλα, κάνοντας το ριπίτ με τους "πολίτες" στο Νησί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ: Έχασε το πρωτάθλημα αλλά αποθεώθηκε από τον κόσμο της
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ