ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ο Μανέ χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη

Liverpool's Sadio Mane reacts as he substituted during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham at Anfield Stadium in Liverpool, England, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane reacts as he substituted during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham at Anfield Stadium in Liverpool, England, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ "Made in Senegal" που αναφέρεται στη ζωή του, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ αποκάλυψε πως χτίζει νοσοκομείο στη Σενεγάλη προκειμένου να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους της χώρας.

Ο Σαντιό Μανέ είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ την τελευταία πενταετία, αλλά παράλληλα δεν ξεχνάει την πατρίδα του, τη Σενεγάλη, βοηθώντας διαρκώς μέσω δωρεών και φιλανθρωπικών ενεργειών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ "Made in Senegal" που αναφέρεται στη ζωή του, ο 27χρονος σταρ αποκάλυψε πως χτίζει νοσοκομείο στη χώρα του προκειμένου να δώσει ελπίδα στους συμπατριώτες του. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα του εξαιτίας και της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο χωριό του.

"Ήμουν 7 χρονών. Παίζαμε στο δρόμο, όταν με πλησίασε ένας ξάδερφός μου και μου είπε: 'Σαντιό, ο πατέρας σου πέθανε'. Απάντησα: 'Αλήθεια; Αστειεύεται...'. Αδυνατούσα να το συνειδητοποιήσω. Πριν πεθάνει, είχε κάποιου είδους αρρώστια για μερικές εβδομάδες. Του δίναμε κάποια παραδοσιακά γιατροσόφια που τον κράτησαν για 3-4 μήνες. Ωστόσο, η αρρώστια επέστρεψε και τα φάρμακα δεν λειτουργούσαν πλέον και επειδή στο χωριό μου, το Μπαμπαλί δεν είχε νοσοκομείο, χρειάστηκε να τον μεταφέρουμε σε διπλανό χωριό μήπως και του σώσουν τη ζωή. Αλλά δεν κατέστη δυνατό", σχολίασε ο Μανέ, ενώ για τη σχέση με τον πατέρα του, είπε:

"Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου μου έλεγε πως ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Ο θάνατός του είχε αντίκτυπο τόσο σε εμένα όσο και στην υπόλοιπη οικογένεια. Όμως σκέφτηκα πως πλέον πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω τη μητέρα μου. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς κάτι τέτοιο όταν είσαι νέος".

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νοσοκομείο αναμένεται να είναι έτοιμο σε έξι μήνες, ενώ θυμίζουμε πως πριν από δύο χρόνια είχε προχωρήσει σε δωρεά ύψους 230.000 ευρώ για την κατασκευή σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό του.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ