ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο έχουν μηδέν γκολ και ασίστ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Λίβερπουλ: Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο έχουν μηδέν γκολ και ασίστ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυνών από το 2017 που έσμιξε, όμως απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο καθένας τους έχει το... απόλυτο μηδέν! Διαβάστε λεπτομέρειες.

Αν υπάρχει ένα άστρο λαμπρό που είναι ικανό να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην ποδοσφαιρική γη της Επαγγελίας, τότε αυτό το τροφοδοτούν με άπλετο φως τρεις παίκτες: οι Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο και Σαντιό Μανέ.

Ο λόγος φυσικά για την σούπερ επιθετική τριπλέτα που είναι τυχερός που έχει στη διάθεσή του από το καλοκαίρι του 2017 ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Αιγύπτιο να γίνεται τότε κάτοικος "Άνφιλντ" (42.000.000 ευρώ πήγαν στην Ρόμα για αυτό το deal) και να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Σενεγαλέζο που εντάχθηκε στους "κόκκινους" το 2016 (δόθηκαν 41.200.000 ευρώ στην Σαουθάμπτον) και τον Βραζιλιάνο που μετακόμισε στο Μέρσεϊσαϊντ το 2015 (41.000.000 κόστισε η μεταγραφή του από την Χόφενχαϊμ).

Αν κοιτάξει μάλιστα κανείς τις επιδόσεις τους στο σκοράρισμα το διάστημα που βρίσκεται ο καθένας τους στους "κόκκινους", δεν χρειάζεται να βασανίσει το μυαλό του και πολύ για να καταλάβει ποιος θα είναι ο πονοκέφαλος του Νταβίντ Ντε Χέα το απόγευμα της Κυριακής, όταν η Λίβερπουλ θα υποδεχτεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 17η αγωνιστική της Premier League ( Live από το Sport24.gr).

Τα νούμερά τους άλλωστε... ζαλίζουν αφού και οι τρεις μαζί έχουν πάνω από 100 γκολ και πάνω από 50 ασίστ! Ο Φιρμίνο μετράει 40 γκολ και 24 ασίστ από το 2015 και μετά, ο Μανέ έχει στο ενεργητικό του 29 γκολ και 13 ασίστ από το 2016 ενώ ο τρίτος -αλλά καθόλου έσχατος- της παρέας Σαλάχ έχει.. τρυπήσει το ταβάνι με 42 γκολ και 14 ασίστ από το 2017 και έπειτα!

Τα παραπάνω νούμερα ωστόσο, δεν αποκλείεται να παίξουν και το ρόλο ψυχολογικής ντόπας προς τους τρεις επιθετικούς των "κόκκινων" ενόψει της "μητέρας των μαχών" καθώς μέχρι στιγμής έχουν το απόλυτο μηδέν σε γκολ και ασίστ κόντρα στην Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League!

Λίβερπουλ: Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο έχουν μηδέν γκολ και ασίστ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Συνολικά, έχουν συμπληρώσει ήδη 855 λεπτά δράσης και ουδείς έχει καταφέρει να "πληγώσει" τη μεγάλη αντίπαλο της Λίβερπουλ, με τη μοναδική παρηγοριά για τον Φιρμίνο να είναι το γκολ του απέναντι στους "κόκκινους διαβόλους" στον προ διετίας "εμφύλιο" των δύο ομάδων στους "16" του Europa League.

Τι έχει κάνει ο καθένας τους με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στην Γιουνάιτεντ; Ο Φιρμίνο μετράει 507 λεπτά συμμετοχής και 6 συμμετοχές (όλες βασικός) από το 2015, με τις 12 τελικές του προσπάθειες (5 εντός εστίας) να μην κάνουν τη ζημιά στους "κόκκινους διαβόλους".

Ο Μανέ έχει παίξει 180 λεπτά (βασικός και στα δύο ματς που αγωνίστηκε), με τον απολογισμό του να είναι απίστευτα φτωχός, καθώς έχει 1 τελική προσπάθεια και κανένα σουτ στο στόχο.

Όσον αφορά στον Σαλάχ, έχει 168 λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Γιουνάιτεντ (βασικός και στα δύο ματς που έπαιξε απέναντί της στο πρωτάθλημα), με 5 τελικές προσπάθειες, 1 σουτ προς την εστία και μηδέν γκολ!

Με τέτοια μάλιστα απογοητευτική παρουσία, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός πως στα τρία τελευταία χρόνια (από το 2015 και μετά) η Λίβερπουλ όχι μόνο δεν έχει νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ αλλά σε σύνολο έξι αναμετρήσεων, μετράει μόλις 3 γκολ, με σκόρερ τους Μπεντεκέ (αγωνίζεται πλέον στην Κρίσταλ Πάλας), Μίλνερ (με πέναλτι) και Μπεγί (αυτογκόλ).

Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι τεράστιο κίνητρο για τον Σαλάχ, τον Μανέ και τον Φιρμίνο να τα δώσουν όλα απέναντι στην ομάδα του Μουρίνιο και να ξαναστείλουν την Λίβερπουλ στην κορυφή και στο +1 από την Μάντσεστερ Σίτι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, τότε τι είναι;

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson, Sun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ