ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τζέραρντ: "Από τα κορυφαία μου γκολ με Ολυμπιακό, έφτασα κοντά στο να γίνω Έβερτον"

Τζέραρντ: "Από τα κορυφαία μου γκολ με Ολυμπιακό, έφτασα κοντά στο να γίνω Έβερτον"

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ένας τελικός τον έκανε να επιλέξει Λίβερπουλ και όχι Έβερτον ενώ μίλησε για τις μαγικές στιγμές που έζησε το 2005, με το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του Champions League.

Από το καλοκαίρι του 2018 είναι στο τιμόνι της Ρέιντζερς και βιώνει την πρώτη του προπονητική εμπειρία, ωστόσο η ομάδα με την οποία έχουν συνδέσει όλοι τον Στίβεν Τζέραρντ είναι η Λίβερπουλ.

Πράγμα κάτι παραπάνω από φυσιολογικό. Σε αυτήν εντάχτηκε σε ηλικία μόλις 9 ετών (στα τμήματα υποδομής), σε αυτήν αγωνίστηκε για 17 ολόκληρα χρόνια ως μέλος της πρώτης ομαδας, αυτήν υπηρέτησε ως αρχηγός από το 2003 και μέχρι το 2015 που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τους κόκκινους.

Τζέραρντ: "Από τα κορυφαία μου γκολ με Ολυμπιακό, έφτασα κοντά στο να γίνω Έβερτον"

Στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, ο 39χρονος πλέον Στίβεν Τζέραρντ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του BT Sport με τίτλο "What I Wore" και μέσα από τις διάφορες εμφανίσεις που φόρεσε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μοιράστηκε αναμνήσεις του με το ποδοσφαιρικό κοινό.

Μέσα σε μία εκπομπή διάρκειας 15 λεπτών, ο Τζέραρντ αποκάλυψε το ματς που τον έκανε σε ηλικία 6 ετών να επιλέξει ποια εκ των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης θα υποστήριζε, Λίβερπουλ ή Έβερτον, ενώ επίσης μίλησε για το γκολ με τον Ολυμπιακό το 2005 και την κατάκτηση του Champions League την ίδια χρόνια, όπως επίσης για την οδυνηρή απώλεια του πρωταθλήματος το 2014 και το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο Άνφιλντ έναν χρόνο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για την απόφαση που πήρε σε ηλικία 6 ετών να υποστηρίζει την Λίβερπουλ: "Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ το 1986 με έκανε να γίνω κόκκινος. Η Έβερτον είχε σκοράρει πρώτη και σκεφτόμουν να γίνω οπαδός της Έβερτον αλλά καταφέραμε και το γυρίσαμε σε 3-1, οπότε από εκείνη τη στιγμή έγινα κόκκινος για πάντα".

Για το γκολ με Ολυμπιακό: "Η Λίβερπουλ μπροστά από το Kop δεν παρατάει ποτέ τα όπλα. Είσαι υποχρεωμένος να παλεύεις μέχρι το τέλος. Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω ότι έχω παίξει για 17 χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικό και το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ένα από τα τρία κορυφαία μου στην Λίβερπουλ".

Για την κατάκτηση του Champions League με τους reds το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Μίλαν: "Ήταν η καλύτερη νύχτα της ποδοσφαιρικής ζωής μου. Εάν έπαιζα για άλλα 50 χρόνια, δεν θα υπήρχε αγώνας που να μπορούσε να ξεπεράσει αυτό τον αγώνα".

Για το περίφημο γλίστρημά του κόντρα στην Τσέλσι το 2014 που είχε ως αποτέλεσμα να γλιστρήσει ο τίτλος από την Λίβερπουλ: "Χάσαμε μία φανταστική ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Δυστυχώς μέσα σε 38 αγωνιστικές, δεν μπορέσαμε για λίγο να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώνω για όλο το υπόλοιπο της ζωής μου".

Για το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, το 2015, που ήταν το 1-3 από την Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ: "Δεν ανυπομονούσα να έρθει ποτέ εκείνη η ημέρα. Μου άρεσε πολύ η υποδοχή αλλά ήταν μακράν η χειρότερη ημέρα μου επειδή ήξερα πως έφτανε το τέλος και δεν θα εκπροσωπούσα έπειτα την Λίβερπουλ".

Για τους καλύτερους παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί: "Είναι οι Τόρες και Σουάρες στην Λίβερπουλ και ο Ρούνι στην εθνική Αγγλίας. Ο Σουάρες ήταν ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω παίξει μαζί, άξιζε κάθε λίρα που έδωσε η Λίβερπουλ να τον πάρει. Μπορούσε να μετατρέψει μέτριες πάσες σε καλές πάσεις με τη δύναμη και την ταχύτητά του. Στην περίπτωση του Τόρες, αν κοιτάξετε όλη την καριέρα του, θα δείτε πως στην Λίβερπουλ έκανε τα δύο καλύτερα χρόνια του".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΣΤΟ BT SPORT:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2: Κόκκινος θρίαμβος στο ντέρμπι της πόλης
Λίβερπουλ: Με όλα της τα αστέρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ