ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα για την κατασκοπεία στο ποδόσφαιρο: "Έχει γίνει και στην Μπάγερν, το κάνουν όλοι"

Manchester City's coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τάχτηκε στο πλευρό του Μαρσέλο Μπιέλσα μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε πρόσφατα στο αγγλικό ποδόσφαιρο και αποκάλυψε ότι έχει ζήσει ανάλογα σκηνικά όταν ήταν προπονητής της Μπάγερν!

Το αγγλικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από το #Spygate εδώ και μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη που έγινε πως η Λιντς έστειλε άνθρωπο για να κατασκοπεύσει προπόνηση της Ντέρμπι πριν από μεταξύ τους αγώνα αλλά και τη δημόσια παραδοχή του Μαρσέλο Μπιέλσα σε συνέντευξη Τύπου πως έχει προβεί σε τέτοιους είδους κατασκοπεία πριν από κάθε αγώνα της ομάδας του στη φετινή Championship.

Όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσε να μη γίνει σχετική ερώτηση για αυτό το φαινόμενο και σε έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να βγάζει μάλιστα αρκετές ειδήσεις.

Και αυτό γιατί ομολόγησε πως αυτή η τακτική είναι ευρέως διαδεδομένη και πως ο ίδιος το βίωσε ως προπονητής της Μπάγερν όταν αντίπαλοι έστελναν κατασκόπους σε προπονήσεις των Βαυαρών, ενώ δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τον Μπιέλσα μετά από την έντονη κριτική που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα.

"Σε όσες χώρες έχω βρεθεί στο παρελθόν, όλοι το κάνουν αυτό. Είναι η κουλτούρα των συλλόγων... Όταν κάναμε προπόνηση στην Μπάγερν, υπήρχαν άνθρωποι στους λόφους και ο αντίπαλος έβλεπε τι κάναμε.

Όλοι το έκαναν. Εγώ όμως δεν πρόκειται να στείλω κάποιον να κατασκοπεύσει την Χάντερσφιλντ!", είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Γκουαρδιόλα, για να μιλήσει στη συνέχεια με τα καλύτερα λόγια για τον Μπιέλσα:

"Ο σεβασμός μου για εκείνον παραμένει ο ίδιος. Ήταν ξεκάθαρος στη δήλωσή του. Θαύμαζα αυτά που έκανε στο παρελθόν. Γιατί θα πρέπει να αλλάξω τη γνώμη μου;

Τον γνωρίζω λίγο και η γνώμη μου παραμένει η ίδια. Δεν υπάρχει άλλος προπονητής που έχει την ίδια ενημέρωση που παράγει σε κάθε ματς ο Μπιέλσα, για κάθε παίκτη και κάθε κίνηση. Είναι μοναδικός σε αυτό που κάνει.

Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό που κάνουν οι άλλοι προπονητές αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουν να ξέρουν τα πάντα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία. Στην κοινωνία που ζούμε όλοι κάνουν κατασκοπεία στους άλλους.

Θέλουν να μάθουν τι συμβαίνουν με κάποιο άλλο άτομο και να κουτσομπολεύουν. Όλοι είναι περίεργοι για το τι λένε οι άλλοι".

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ