ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Σίτι παραπέμπεται και πάει για τιμωρία για το Financial Fair Play

Manchester City manager Pep Guardiola during the press conference at the City Football Academy in Manchester, England, Tuesday April 16, 2019. Man City will play Tottenham in their Champions League Quarter Final 2nd leg soccer match on upcoming Wednesday. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester City manager Pep Guardiola during the press conference at the City Football Academy in Manchester, England, Tuesday April 16, 2019. Man City will play Tottenham in their Champions League Quarter Final 2nd leg soccer match on upcoming Wednesday. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA παραπέμπει τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του Financial Fair Play. Kίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League, "θα αθωωθούμε" λέει με ανακοίνωση η αγγλική ομάδα.

Εδώ και μήνες διεξάγεται έρευνα από την το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA (CFCB) για οικονομικές παρατυπίες στο Financial Fair Play από τη Μάντσεστερ Σίτι. Τη Δευτέρα οι "New York Times" δημοσίευσαν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι "Πολίτες" ενδέχεται να τιμωρηθούν για ένα έτος με αποκλεισμό από το Champions League.

Στο δημοσίευμα απάντησε η αγγλική ομάδα κάνοντας λόγο για ανθρώπους που θέλουν να βλάψουν την Σίτι. H έρευνα του CFCB ολοκληρώθηκε και η UEFA ανακοίνωσε την Πέμπτη (16/5) το πρωί ότι οι Πρωταθλητές Αγγλίας παραπέμπονται στο δικαστικό μέρος του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου.

"O υπεύθυνος της έρευνας του CFCB, αφού συμβουλεύτηκε από τα άλλα μέλη του ανεξάρτητου τμήματος έρευνας του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό τμήμα του CFCB, αφού η έρευνα ολοκληρώθηκε. Η UEFA δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο στο ζήτημα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση" ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση δηλώνοντας απογοητευμένη με την εξέλιξη, αλλά και όχι έκπληκτη εξαιτίας των δημοσιευμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους: "Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του υπεύθυνου της έρευνας, Ιβ Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη ότι θα αθωωθεί όταν η υπόθεση ελεγχθεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό τμήμα. Οι κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες παραμένουν εσφαλμένες , ενώ αγνοούνται αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δόθηκαν στο CFCB. Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη και μπερδέματα. Το κλαμπ διαπίστωσε ότι η διαδικασία είναι εντελώς μη ικανοποιητική και εχθρική ".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ