ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η συγκλονιστική ομιλία του Γκουαρδιόλα για τον Νταβίδ Σίλβα

West Bromwich Albion manager Alan Pardew watches as Manchester City's David Silva leaves the pitch with an injury and is consoled by manager Pep Guardiola during the English Premier League soccer match Manchester City versus West Bromwich Albion at The Etihad Stadium, Manchester, England, Wednesday Jan. 31, 2018. (Martin Rickett/PA via AP)
West Bromwich Albion manager Alan Pardew watches as Manchester City's David Silva leaves the pitch with an injury and is consoled by manager Pep Guardiola during the English Premier League soccer match Manchester City versus West Bromwich Albion at The Etihad Stadium, Manchester, England, Wednesday Jan. 31, 2018. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Ο Νταβίδ Σίλβα ζούσε μέρες αγωνίας μετά την πρόωρη γέννηση του γιου του και η ομιλία του Πεπ Γκουαρδιόλα στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πριν το ματς με την Τότεναμ, είναι συγκλονιστική. (video)

Μέρος μιας συγκλονιστικής ομιλίας του Πεπ Γκουαρδιόλα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω video, όπου ο τεχνικός της Σίτι εξηγεί στους παίκτες του γιατί πρέπει να κερδίσουν την Τότεναμ, σε ματς της περασμένης περιόδου.

Ήταν η περίοδος που ο Νταβίδ Σίλβα περνούσε τους πιο αγωνιώδης μήνες της ζωής του, καθώς ο γιος του είχε γεννηθεί πρόωρα και διέτρεχε κίνδυνο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε ότι προπονητής δεν σημαίνει μόνο συστήματα και τακτικές.

"Σήμερα, πρέπει να κερδίσετε για έναν λόγο. Για τον Νταβίδ Σίλβα και τη σύντροφο του, Τζέσικα. Υποφέρει στη ζωή του. Όταν βγείτε εκεί έξω και το απολαύσετε, να το απολαύσετε για εκείνον. Αν βγούμε εκεί έξω και υποφέρουμε, να υποφέρουμε για εκείνον. Ξέρετε την κατάσταση. Σήμερα θέλετε να κερδίσετε για τον Νταβίδ, την σύντροφο του και την οικογένεια του. Έγινα κατανοητός;" τόνισε μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση ο Καταλανός τεχνικός.

Το τελικό 4-1 κόντρα στην Τότεναμ ήταν η απάντηση των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα στην παρότρυνση του προπονητή τους, με τον Κέβιν ντε Μπράινε να σχηματίζει το "21" με τα χέρια του όταν σκόραρε, αριθμό της φανέλας του Νταβίδ Σίλβα.

Ο Ισπανός διεθνής μέσω twitter και κρατώντας τον μικρό Ματέο στα χέρια του έγραψε πως "δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους συμπαίκτες μου και το επιτελείο για την στήριξη τους στους πιο δύσκολους μήνες της ζωής μου".

Ο Ματέο γεννήθηκε μόλις 25 εβδομάδων αλλά μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο δυνατός.

Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ