ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Κομπανί

Manchester City's team captain Vincent Kompany lifts the trophy after winning the English FA Cup Final soccer match between Manchester City and Watford at Wembley stadium in London, Saturday, May 18, 2019. Manchester City won 6-0. (AP Photo/Tim Ireland)
Vincent Kompany AP/IMAGES AP/IMAGES

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Βινσέντ Κομπανί, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με τους μπλε ανακοίνωσε την αποχώρηση του μετά από έντεκα χρόνια από τη Σίτι.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, το οποίο σήκωσε ως αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι ο Βινσέντ Κομπανί, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τους "μπλε" μετά από 11 χρόνια παρουσίας στη Σίτι.

Ο Βέλγος διεθνής με ένα ποστάρισμα του στο facebook αποχαιρέτησε άπαντες στην ομάδα της Αγγλίας από τους φιλάθλους μέχρι τη διοίκηση και τον Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ στο ίδιο μήνυμα ανέφερε πως σύντομα θα αποκαλύψει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σε ένα ανοιχτό γράμμα όπως ανέφερε για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι έγραψε:

"Αγαπημένοι μου. Κατακτήσαμε το Community Shield, κάναμε το back 2 back στο League Cup και στο πρωτάθλημα και κατακτήσαμε και το Κύπελλο Αγγλίας. Μόλις τελείωσε μια εκπληκτική σεζόν, η 11η μου ως μέλος των "μπλε". Και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το γράφω αυτό... είναι επίσης η τελευταία μου ως "μπλε".

Πολλές φορές είχα φανταστεί αυτή τη μέρα, τελικά, το τέλος ήρθε μετά από τόσα πολλά χρόνια αλλά ακόμα δεν μοιάζει αληθινό. Η Μάντσεστερ Σίτι μου τα έδωσε όλα. Προσπάθησα να δώσω πίσω όσα περισσότερα μπορούσα.

Πόσο συχνά θα έχει κάποιος την ευκαιρία να βάλει τέλος σε μια σημαντική καριέρα, εκπροσωπώντας ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη ιστορία και παράδοση και μέσα σε τόσο τρομερή απόδοση. Η ώρα ήρθε για μένα να αποχωρήσω. Δεν νοιώθω τίποτα παρά τεράστια ευγνωμοσύνη.

Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους με υποστήριζαν σε αυτό το σπουδαίο ταξίδι σε αυτό το ιδιαίτερο κλαμπ. Θυμάμαι την πρώτη μέρα μου εδώ τόσο καθαρά όσο και την τελευταία. Θυμάμαι την αγάπη που έλαβα απ' όλους τους ανθρώπους του Μάντσεστερ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όλοι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι παρέμειναν πιστοί σε μένα στις καλές και κυρίως της κακές στιγμές. Κόντρα στις πιθανότητες πάντα με στηρίζατε και ήσασταν έμπνευση για μένα ώστε να μην τα παρατήσω ποτέ.

Ο Σεΐχης Μανσούρ άλλαξε τη ζωή μου αλλά και τη ζωή της Σίτι και όλων των οπαδών της σε όλο τον κόσμο και είμαι ευγνώμων σε αυτόν. Ένα "μπλε" έθνος έχει γεννηθεί και έχει καταφέρει να εδραιωθεί και αυτό το βρίσκω υπέροχο.

Μου άρεσαν οι συμβουλές και η ηγεσία, ενός καλού ανθρώπου, του Khaldoon Al Mubarak. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερα χέρια.

Είναι κλισέ να το πω αλλά επίσης είναι και αλήθεια. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα είχε βρεθεί εδώ σήμερα. Δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε καλές και κακές εποχές. Έτσι σε όλους εσάς, από το 2008-09 έως τους νικητές του σημερινού τρεμπλ, σας χρωστάω παιδιά.

Μια ιδιαίτερη κουβέντα θέλω να πω στον Πεπ και το υπόλοιπο τιμ. Ήσασταν υπέροχοι. Με βοηθήσατε σε τόσες κακουχίες και με κάνατε να επιστρέψω πιο δυνατός κάθε φορά. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ.

Θέλω επίσης να χρησιμοποιήσω αυτή την πλατφόρμα για να εκφράσω την αγάπη μου για τους πιο κοντινούς μου και πιο αγαπητούς μου. Η αγάπη δεν έχει όρια για την Κάρλα, τη Σιένα, τη Σίρε και τον Κάι. Είναι το μόνο που έχει σημασία. Ο πατέρας μου (Πιέρ), ο Κριστέλ και ο Φρανσουά που ήταν δίπλα μου.

Είμαι στεναχωρημένος μόνο για ένα πράγμα. Θα ήθελα πολύ να πάρω τη μητέρα μου, τη Jocelyne, στο "Etihad" για να ακούσει τα τραγούδια των οπαδών της Σίτι δίπλα στα παιδιά μου και τη γυναίκα μου. Θα ήθελα να δει πόσο ευτυχισμένος είμαι παίζοντας το παιχνίδι που αγαπώ. Κατά βάθος γνωρίζω ότι ήταν μαζί μου όλο αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο μέρος αυτού του ανοιχτού γράμματος, σχετικά με το μέλλον μου, θα ακολουθήσει σύντομα".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ