ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκουαρδιόλα "σνομπάρει" Γιουβέντους και Νάπολι και αποθεώνει άλλη ιταλική ομάδα!

Manchester City manager Pep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City manager Pep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Huddersfield Town at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η ομάδα της Serie A που έχει εντυπωσιάσει πολύ τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην εκκίνηση της φετινής σεζόν δεν είναι ούτε η Γιουβέντους του Ρονάλντο, ούτε η Νάπολι του Αντσελότι, αλλά η... Σασουόλο.

Σε μία Κυριακή όπου δεν είχαμε δράση στο Καμπιονάτο ελέω των υποχρεώσεων των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων στο Nations League, ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στη γειτονική Ιταλία ήταν το Φεστιβάλ Αθλητισμού που διεξήχθη στο Τρέντο, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι προσκεκλημένος μαζί με τους Κάρλο Αντσελότι και Αρίγκο Σάκι σε μία συζήτηση για την ομορφιά του αθλητισμού.

Εκεί, ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στις ομάδες που είναι πλέον φαβορί για την κατάκτηση του Champions League και έκανε ειδική μνεία στο tiki-taka που έπαιζε η Μπαρτσελόνα επί εποχής του στον πάγκο αλλά και στον ηγέτη Λιονέλ Μέσι, ωστόσο η ατάκα του που αιφνιδίασε άπαντες ήταν... άλλη.

Αυτή την ξεστόμισε όταν κλήθηκε να αποκαλύψει την ομάδα που του αρέσει περισσότερο να βλέπει αυτή τη στιγμή στην Ιταλία (δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί στο μέλλον στο Καμπιονάτο), με τον τεχνικό της Σίτι να ρίχνει φως σε μία ομάδα που λίγοι προσέχουν.

Αυτή είναι η Σασουόλο, που μόλις πριν λίγα χρόνια έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, με τον Γκουαρδιόλα να αναφέρει για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι: "Όταν βλέπω την Σασουόλο να αγωνίζεται, μου δίνει την ιδέα ενός ποδοσφαίρου που έχει πολλά να μου πει και να μου μάθει...".

Manchester City Football Club's manager Pep Guardiola looks over the field during a practice in Orangeburg, N.Y., Monday, July 23, 2018. Manchester City is scheduled to play Liverpool in New Jersey on Wednesday, July 25, 2018. (AP Photo/Seth Wenig)
Manchester City Football Club's manager Pep Guardiola looks over the field during a practice in Orangeburg, N.Y., Monday, July 23, 2018. Manchester City is scheduled to play Liverpool in New Jersey on Wednesday, July 25, 2018. (AP Photo/Seth Wenig) AP PHOTO/SETH WENIG

Φυσικά, τα πολύ όμορφα αυτά λόγια για τη δουλειά που γίνεται στην Σασουόλο δεν έμειναν ασχολίαστα από τους "νεροβέρντι", με τον εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου, Τζοβάνι Καρνεβάνλι, να δηλώνει:

"Όταν ακούγονται τέτοια λόγια από έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, σε γεμίζει με ικανοποίηση. Μας δίνει δύναμη και μας κάνει να πιστεύουμε πως κάναμε καλή επιλογή όσον αφορά στον προπονητή.

Είναι σημαντικό να νικάς αλλά και να παίζεις καλό ποδόσφαιρο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Ντε Τζέρμπι κατάφερε να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα".

Σημειώνεται πως μετά από 8 αγωνιστικές στη Serie A, η Σασουόλο βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες-1 ισοπαλία-3 ήττες, με την πιο μεγάλη επιτυχία της μέχρι στιγμής να είναι η νίκη επί της Ίντερ στην πρεμιέρα.

ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ: "ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΑΣΟΥΟΛΟ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ