ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Γιουνάιτεντ: Δεν πήρε τον Ντε Λιχτ επειδή ο πατέρας του ήταν υπέρβαρος

Ajax's Matthijs de Ligt celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's Matthijs de Ligt celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Μία απίστευτη ιστορία κυκλοφορεί στα αγγλικά Μίντια και αφορά τον Ντε Λιχτ και την Γιουνάιτεντ. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" φέρονται να έχασαν ευκαιρία να πάρουν τον Ολλανδό, επειδή ένας σκάουτ τους είχε πει ότι θα παχύνει.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ, μαζί με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, θεωρούνται οι δύο κορυφαίοι αμυντικοί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο αρχηγός του Άγιαξ είναι 20 ετών και με τα όσα έκανε στο εφετινό Champions League, πριν από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Τότεναμ, όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης τον θέλουν.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι στην ποδοσφαιρική ιστορία του Ντε Λιχτ που θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα. Πάμε να την αναλύσουμε...

Ο Ολλανδός, τώρα που διαβάζετε τούτες εδώ τις λέξεις, θα μπορούσε να μην ανήκει στον Αίαντα, αλλά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από πέρυσι. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι", σύμφωνα με την Mirror, είχαν κάνει σκάουτ τον Ντε Λιχτ και ετοιμαζόντουσαν να τον φέρουν στον Ζοζέ Μουρίνιο που έψαχνε απεγνωσμένα έναν αξιόπιστο στόπερ.

Η μεταγραφή, βέβαια, δεν έγινε ποτέ και η ευθύνη έχει όνομα: Μαρσέλ Μπουτ. Ο Ολλανδός σκάουτ, ξέμεινε από την εποχή Φαν Χάαλ στο "Ολντ Τράφορντ", και συμβούλεψε τους ανθρώπους του σπουδαίου κλαμπ να μην προχωρήσουν στην απόκτηση του Ντε Λιχτ, εξαιτίας του... πατέρα του, Φρανκ.

Ο Μπουτ, λοιπόν, παρουσιάζεται να είπε στους αρμόδιους ότι ο πατέρας του Ντε Λιχτ είναι υπέρβαρος και κάπως έτσι θα γινόταν και ο ποδοσφαιριστής, οπότε με την πάροδο των ετών θα έχανε την ταχύτητα και τις αντοχές του. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, πάντως, ο Άγιαξ για να δώσει τον Ντε Λιχτ ακούει προτάσεις άνω των 70.000.000 ευρώ, μόνο.

Αυτή δεν είναι η μοναδική ιστορία που ένας καλός ποδοσφαιριστής "κόβεται" από ομάδα. Κάποτε ο Σερ Άλεξ μπλόκαρε την απόκτηση του Τζόρνταν Χέντερσον στην Γιουνάιτεντ, καθόσον ο νυν αρχηγός της Λίβερπουλ τρέχει με τέτοιο στιλ που οι σύμβουλοι της "αλεπούς" του είχαν πει ότι θα τραυματίζεται συχνά. Συγκεκριμένα, ο εμβληματικός προπονητής της Γιουνάιτεντ είχε γράψει στο βιβλίο του ". ..έτρεχε με ευθεία την πλάτη και με τα γόνατα..."

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ