ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 27 εκατ. λόγοι να μην απολύσει τον Μουρίνιο

Manchester United's coach Jose Mourinho gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's coach Jose Mourinho gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πολλές φορές έχει πει ανοιχτά ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να τον αποζημιώσει με ένα τεράστιο ποσό αν αποφασίσει να τον απολύσει. Και έχει δίκιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Record.

Η αλήθεια είναι πως ο Ζοζέ Μουρίνιο βίωνε έντονη αμφισβήτηση στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τρόπος που ήρθε η ήττα από την Λίβερπουλ, μπήκε στην εξίσωση για να μεγαλώσει τις φωνές που αφορούν την απομάκρυνση του Πορτογάλου από την τεχνική ηγεσία των "κόκκινων διαβόλων", μέχρι να φτάσουμε στο διαζύγιο που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης (18/12) .

Ο Μουρίνιο στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ανοιχτά ότι αν η Γιουνάιτεντ αποφασίσει να τον απολύσει, όπως κι έγινε τελικά, θα πρέπει να τον αποζημιώσει με ένα τεράστιο ποσό, που προβλέπεται στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Record, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δίκιο. Η βρετανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο αγγλικός σύλλογος θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 24 εκατ. λιρών (27 εκατ. ευρώ), για να απαλλαγεί από την παρουσία του "Special One" πριν το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου! Και αυτό το ποσό μειώνεται κατά 25% εφόσον ο Μουρίνιο αποτύχει να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός συνέχιζε να ψάχνει για άλλοθι στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ υποστήριξε πως οι "κόκκινοι διάβολοι" υπολείπονται σε αθλητικότητα και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στα παιχνίδια που απαιτούν πολύ υψηλή ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τους Ρόμπερτσον, Μανέ, Σαλάχ, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά, Φαμπίνιο που ανταποκρίνονται σε αυτές τις συνθήκες, σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Αυτές ήταν και οι τελευταίες του δηλώσεις ως τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρότι είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ