ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αγγίζει το μισό δισ. το χρέος της ομάδας

Manchester United's Juan Mata reacts to a missed chance during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers, at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Feb. 1, 2020. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Juan Mata reacts to a missed chance during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers, at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Feb. 1, 2020. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Το χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυξήθηκε κατά 127.400.000 ευρώ ή 42% το τελευταίο 12μηνο και αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο. Η αγγλική ομάδα απέσυρε την οικονομική πρόβλεψη για το τρέχον έτος μπροστά στις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Αύξηση ύψους 42% κατέγραψε το χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο δωδεκάμηνο. Όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα το καθαρό χρέος της αυξήθηκε από 141.630.000 ευρώ σε 477.030.000 ευρώ μέχρι και την 31η Μαρτίου.

Μάλιστα η Γιουνάιτεντ απέσυρε την οικονομική πρόβλεψη που είχε κάνει για το τρέχον έτος μπροστά στην αδυναμία να οριοθετήσει τις επιπτώσεις που αφήνει η απουσία αγωνιστικής δράσης, η οποία κατέστη επιβεβλημένη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις το χρέος εκτοξεύτηκε στα 477.030.000 ευρώ τόσο λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων, όσο και λόγω της μεταβολής στην ισοτιμία της λίρας με το δολάριο.

Τα τηλεοπτικά έσοδα μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα έσοδα από τα ματς μειώθηκαν κατά 2.900.000 ευρώ καθώς τα εντός έδρας ματς της Γιουνάιτεντ σε Premier League και Europa League αναβλήθηκαν λόγω του ιού.

Τα εμπορικά έσοδα μειώθηκαν κατά 1.220.000 ευρώ, καθώς τα επίσημα καταστήματα της ομάδας παρέμειναν κλειστά λόγω το lockdown.

"O πρώτος στόχος μας είναι η υγεία και η ευημερία των συνεργατών και των οπαδών μας παγκοσμίως και είμαστε περήφανοι για το πώς έχουν ανταποκριθεί όσοι συνδέονται με τον σύλλογο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης", υποστήριξε ο Εντ Γούντγουορντ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ρόμα έκανε γνωστό ότι το καθαρό χρέος του συλλόγου έχει φτάσει τα 278.500.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 57.900.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. Οι συζητήσεις του Τζέιμς Παλότα με τον Νταν Φρίεντκιν για μεταβίβαση έχουν κολλήσει.

Photo credits: AP Images

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ