ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο: "Κάποιοι ξυπνούν και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ο Μουρίνιο"

Manchester United manager Jose Mourinho leaves the pitch after the final whistle of the English Premier League soccer match between Manchester United and Watford at Old Trafford, in  Manchester, England, Sunday, May 13, 2018. (Martin Rickett/PA via AP)
Μουρίνιο MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αράδιασε σε 276 δευτερόλεπτα όλα τα στατιστικά στοιχεία του Μάρκους Ράσφορντ επί τεχνικής του ηγεσίας και υποστήριξε ότι κάποιοι έχουν "εμμονή" και "το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όταν ξυνπούν" είναι ο ίδιος.

Μια ακόμη απολαυστική συνέντευξη Τύπου επιφύλαξε την Παρασκευή (14/9) ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, ενόψει της Σαββατιάτικης (15/9) εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Γουότφορντ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή πίεση λόγω της άσχημης εκκίνησης στη σεζόν, αράδιασε μέσα σε 276 δευτερόλεπτα κάθε στατιστικό στοιχείο για την παρουσία του Μάρκους Ράσφορντ - οποίος είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής - επί δικών του ημερών. Επιτέθηκε στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους ως "εμμονικούς", όταν τον ρώτησαν εάν θα έπρεπε να εμπιστευτεί περισσότερο τον 20χρονο Άγγλο διεθνή φορ.

"Μιλώντας για τον Ράσφορντ, νομίζω ότι μπορώ να περιμένω μεγάλη κριτική την Κυριακή για το γεγονός ότι δεν θα παίξει το Σάββατο. Γιατί μερικοί έχουν εμμονή με εμένα και μερικοί έχουν πρόβλημα με μερικά καταναγκαστικά ψέματα.

Οπότε μπορώ να περιμένω την Κυριακή κάποιοι να ξυπνήσουν το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν να είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Μπορώ να φανταστώ την κριτική που θα δεχθώ την Κυριακή γιατί δεν θα παίξει ο Μάρκους. Αλλά, δεν είναι δικό μου λάθος. Είναι τιμωρημένος, οπότε πιθανώς να πρέπει να υπενθυμίσετε ότι είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να παίξει.

Αλλά θα κάνω κάτι - όχι για εσάς - αλλά για τους οπαδούς. Αφιερώνω τον εαυτό μου στους οπαδούς, οπότε θα περάσω δυο λεπτά μαζί σας. Το 2016-17 ο Ράσφορντ έπαιξε 32 ματς Premier League, 11 ματς Europa League συμπεριλαμβανομένου του τελικού, τρία Κυπέλλου, έξι στο League Cup συμπεριλαμβανομένου του τελικού και στο Community Shield. Είχε 53 συμμετοχές, ή αν θέλετε σε λεπτά... 3068. Εάν θέλετε αναλογικά, έπαιξε 34.2 ενενηντάλεπτα.

Τη σεζόν 2017-18 έπαιξε 35 ματς Premier League, 8 Champions League, 5 Κυπέλλου, 3 League Cup και τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup. Έπαιξε συνολικά 52 ματς, δηλαδή 2676 λεπτά, ή 29.7 ενενηντάλεπτα. Σε δύο σεζόν δηλαδή, 105 συμμετοχές, 5.774 λεπτά, 63.7 ενενηντάλεπτα και πέντε τελικούς. Οπότε, όσοι μιλούν για τα λεπτά, είναι λίγο μπερδεμένοι. Ο Μάρκους δεν είναι Σολάνκε, Λόφτους-Τσικ, Κάλβερτ-Λιούιν, είναι ο Ράσφοντ. Παίζει στη Γιουνάιτεντ, με απίστευτο αριθμό συμμετοχών, απίστευτο αριθμό λεπτών στο υψηλότερο επίπεδο", υποστήριξε ο Μουρίνιο.

Η Γιουνάιτεντ έχει μετά από τέσσερα ματς έξι βαθμούς, ενώ η Γουότφορντ του Χάβι Γράθια έχει τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ