ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Σόλσκιερ: "Δεν παίζουμε μπάσκετ, είμαστε έτοιμοι για αληθινό ντέρμπι"

Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer gives instructions from the side line during the Europa League Group L soccer match between Astana and Manchester United in Astana, Kazakhstan, Thursday, Nov. 28, 2019. (AP Photo/Stas Filippov)
Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer gives instructions from the side line during the Europa League Group L soccer match between Astana and Manchester United in Astana, Kazakhstan, Thursday, Nov. 28, 2019. (AP Photo/Stas Filippov) AP PHOTO/STAS FILIPPOV

Πεπεισμένος πως οι παίκτες της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να αντιπαρατάξουν δύναμη απέναντι σε εκείνους της Σίτι για να επιβληθούν στο ντέρμπι, εμφανίστηκε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η νίκη με 2-1 μεσοβδόμαδα απέναντι στην Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θέλει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την επιτυχία ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με την Σίτι.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει η ομάδα του για να διατηρήσει το πολύ καλό για αυτήν μομέντουμ; Μα φυσικά η δύναμη, που είναι το σήμα-κατατεθέν τέτοιων αγώνων:

"Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ. Σε αυτά τα παιχνίδια επιτρέπονταν συνήθως να γίνονται περισσότερα τάκλιν.

Όμως με τις τόσες κάμερες που υπάρχουν πλέον στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στα παιχνίδια επικρατεί πελόν η τεχνική και η τακτική και η δύναμη και το μυαλό έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ένα ντέρμπι ωστόσο θα πρέπει πάντοτε να παίζεται ως ντέρμπι, δεν παίζουμε μπάσκετ και είμαστε έτοιμοι για τη σπουδαιότητα αυτού του αγώνα", είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην πρόοδρο της Σίτι σε σχέση με τη δική του εποχή ως ποδοσφαιριστής, που την πρόλαβε στην... δεύτερη κατηγορία.

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer and Manchester City coach Pep Guardiola, right, stand side by side during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer and Manchester City coach Pep Guardiola, right, stand side by side during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Wednesday April 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

"Τουλάχιστον παίζουμε τώρα κάθε χρόνο. Εμένα μου πήρε τέσσερα χρόνια μέχρι να παίξω σε ντέρμπι του Μάντσεστερ. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης".

Όσον αφορά στον παίκτη που φαίνεται να ποντάρουν οι κόκκινοι διάβολοι για να κάνουν τη ζημιά στους συμπολίτες, αυτός είναι ο Μάρκους Ράσφορντ, που σκόραρε δις πριν από λίγα 24ωρα κόντρα στην Τότεναμ.

"Είναι πολύ σταθερός στο σκοράρισμα. Δεν είναι ότι σκοράρει τέσσερα γκολ σε ένα ματς και μετά μένει άσφαιρος για δύο ή τρία σερί ματς. Αξιοποιεί τις ευκαιρίες του και το βράδυ της Τετάρτης πήρε καλές θέσεις και ήταν απίστευτος. Ελπίζω να το ξαναδώ σύντομα αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Η Γιουνάιτεντ υποχρέωσε τον Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ