ΜΙΛΑΝ

Επίσημο: Στην Μίλαν ο Ιμπραχίμοβιτς

AC Milan Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Siena and Milan, in Siena, Italy, Sunday, April 29, 2012. (AP Photo/Paolo Lazzeroni)
AC Milan Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Siena and Milan, in Siena, Italy, Sunday, April 29, 2012. (AP Photo/Paolo Lazzeroni) AP PHOTO/PAOLO LAZZERONI

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι και επίσημα νέος παίκτης της Μίλαν, με τον 38χρονο Σουηδό επιθετικό να επιστρέφει στο Μιλάνο μετά από 7,5 χρόνια.

Οι άνθρωποι της Μίλαν, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις για την πώληση της ομάδας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενίσχυσή της με παίκτες έμπειρους που θα βοηθούσαν το νεανικό σύνολο που διαθέτουν.

Έτσι, αποφάσισαν να αποκτήσουν τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τους ροσονέρι να ανακοινώνουν επίσημα την επιστροφή του στο Σαν Σίρο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μέχρι το φινάλε της σεζόν, με την Μίλαν να έχει οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

"Επιστρέφω σε έναν σύλλογο που σέβομαι πάρα πολύ και σε μία πόλη που αγαπώ. Θα παλέψω μαζί με τους συμπαίκτες μου για να αλλάξω τη ροή αυτής της σεζόν και θα κάνω τα πάντα για να πετύχω τους στόχους μας", δήλωσε ο Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Ίμπρα θα φοράει τη φανέλα με το Νο 11 στη δεύτερη θητεία του στην Μίλαν, όπως και τη διετία 2010-12, ενώ όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Νικολό Σίρα, θα κερδίσει 3.000.000 ευρώ από την εξάμηνη συνεργασία του με τους Μιλανέζους.

Όπως αναφέρει η Μίλαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της "Ο Ιμπραχίμοβιτς θα ειναι στο Μιλάνο την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα συναντηθεί με τους νέους συμπαίκτες του για τις πρώτες προπονήσεις, λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου".

Στα 38 του χρόνια ο Σουηδός επιθετικός παραμένει μία ποιοτική λύση κάτι που απέδειξε με την παρουσία του στο MLS, όπου διέπρεψε με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019.

Ο "Ιμπρα" έχει φορέσει την φανέλα της Μίλαν για δύο σεζόν στο παρελθόν. Το 2010-11 ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα και τον επόμενο χρόνο αποκτήθηκε με μεταγραφή.

Σε αυτά τα δύο χρόνια ο Ιμπραχίμοβιτς μέτρησε 85 συμμετοχές κατά τις οποίες πέτυχε 56 γκολ και έδωσε 24 ασίστ. Γενικότερα στην τεράστια καριέρα του ο Σουηδός επιθετικός έχει πετύχει 358 γκολ και έχει δώσει 157 ασίστ σε 532 συμμετοχές.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ