ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατούζο: "Είδα παίκτες να κλαίνε στα αποδυτήρια μετά τον Ολυμπιακό"

AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Ο Τζενάρο Γκατούζο τόνισε πως οι παίκτες του δεν πρέπει να ντρέπονται για την ήττα-αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει από τον Ιγκουαΐν να δείξει πως είναι ηγέτης.

Μετά τα τρία γκολ που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό και τον αποκλεισμό της από τα νοκ-άουτ ματς του Europa League, η Μίλαν καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και το πρώτο παιχνίδι στο οποίο θα επιχειρήσει να δείξει πως δεν θα μείνει "κολλημένη" στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό είναι το ματς της Τρίτης στην έδρα της Μπολόνια.

Παρόλα αυτά, ο αγώνας στο Πειραιά δεν είναι εύκολο να φύγει από το μυαλό των "ροσονέρι", με τους δημοσιογράφους να κάνουν σχετικές ερωτήσεις στον Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας και εκείνος να καλύπτει απόλυτα τους ποδοσφαιριστές του.

"Θα έπεφτα στη φωτιά για τους παίκτες μου. Κάποιος είπε πως οι παίκτες έπρεπε να ντρέπονται μετά το ματς στον Πειραιά αλλά ουδείς πρέπει να ντρέπεται, σε αυτή τη δουλειά κάνει λάθος μόνο αυτός που δουλεύει.

Ξέρουμε πως είχαμε μία άσχημη εμφάνιση, αλλά είναι βαριές τέτοιες κουβέντες. Αυτοί που κλέβουν πρέπει να ντρέπονται", τόνισε ο "Ρίνγκιο", και πρόσθεσε με νόημα: "Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό είδα κόσμο στα αποδυτήρια να κλαίει, είναι σημάδια πως αυτό το γκρουπ παικτών έχει ποδοσφαιρικές αξίες που είχε η ομάδα και πριν από 10-15 χρόνια.

Αυτό που με έκανε να θυμώσω στον Πειραιά ήταν πως χάναμε τη συγκέντρωσή μας, είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας αλλά για την χαμένη πρόκριση έπαιξε ρόλο και αυτό που κάναμε στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Για τις μπάλες που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο και το περιβάλλον;

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εάν είχαμε σκοράρει στα πρώτα λεπτά, θα είχαν αλλάξει όλα, ακόμα και σε αυτό τον τομέα. Στο ματς που έρχεται τώρα με την Μπολόνια, θέλω να δω την ίδια απόδοση που είδα κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά χωρίς να γίνουν συγκεκριμένα λάθη. Υπήρχαν και κάποια διαιτητικά λάθη αλλά δεν πρέπει να μείνουμε κολλημένοι σε αυτά τα πράγματα".

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γκατούζο ρωτήθηκε και για τον Ιγκουαΐν με δεδομένο πως ο Αργεντινός δέχτηκε σκληρή κριτική για την υποτονική παρουσία του στον "τελικό" με τον Ολυμπιακό, με τον Ιταλό τεχνικό να του στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα:

"Μίλησα μαζί του, είναι ο πρώτος που έχει απογοητευτεί με αυτή την κατάσταση. Πρέπει να μας δώσει το κάτι παραπάνω σε ηγετικότητα και εμπειρία. Έχουμε ανάγκη τα γκολ του αλλά τώρα με ενδιαφέρει να είναι μία μία έξτρα αξία, να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του. Πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω, όπως όλοι μας".

Τέλος, ο "Ρίνγκιο" αναφέρθηκε και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθιστώντας σαφές πως δεν είναι ενήμερος για πρόθεση της διοίκησης να ανοίξει την πόρτα σε τοπ-κλας ποδοσφαιριστές: "Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση, για το Financial Fair Play... άλλοι είναι εκείνοι που θα πουν ποιοι παίκτες θα φύγουν.

Δεν ήρθε κάποιος να μου πει "τον πουλάμε" ή "δεν τον πουλάμε". Δεν νομίζω ότι θα πουλήσουμε κάποιον εκ των Τσαλχάνογλου, Σούσο ή Ιγκουαΐν, αν και είναι άλλοι αυτοί που θα το πουν".

Photo Credits: AP Photo/Petros Giannakouris, Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ