Η κακή πορεία της Μίλαν αναγκάζει τους ιδιοκτήτες της να αλλάξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να στραφούν σε πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Το ξεκίνημα της Μίλαν στη Seriea A είναι κακό. Για την ακρίβεια το χειρότερό της τα τελευταία 80 χρόνια. Οι "ροσονέρι" μετά από εννιά αγωνιστικές βρίσκονται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μόλις 10 βαθμούς.

ADVERTISING

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε σειρά συσκέψεων στα ανώτερα κλιμάκια, αλλά και την απόλυση πριν από λίγες ημέρες του Τζιαμπάολο.

Ο Στέφανο Πιόλι τον διαδέχτηκε στον πάγκο της ομάδας, όμως και πάλι η εικόντα της ομάδας δύσκολα θα αλλάξει. Η πολιτική των ιδιοκτητών της ομάδας να αποκτήσουν νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες μπορεί να φέρει αποτελέσματα στο μέλλον, αλλά η έλλειψη εμπειρίας είναι ολοφάνερη.

Το περασμένο καλοκαίρι τόσο ο Μαλντίνι, όσο και ο Μπόμπαν είχαν επισημάνει το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τώρα, ο Ιβάν Γκαζίδης σε συνεννόηση με τους διοικούντες την Μίλαν αποφάσισαν να ανοίξουν λίγο την κάνουλα των χρημάτων και να αλλάξουν το σχεδιασμό.

ADVERTISING

Σε συνάντηση που έγινε δόθηκε η εντολή στους Μπόμπαν και Μαλντίνι να εξετάσουν περιπτώσεις έμπειρων παικτών που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στην εξέλιξη των νεαρών παικτών που έχουν αποκτηθεί.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν απομακρύνει την Μίλαν από το πλάνο της. Τουλάχιστον, αυτό ξεκαθάρισε στη σύσκεψη των μετόχων ο Ιβάν Γκαζίδης. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν τόνισε πως η απόκτηση νεαρών και ταλαντούχων παικτών αποτελεί προτεραιότητα για το μέλλον του συλλόγου.

"Έχουμε μία ξεκάθαρη στρατηγική. Θα επενδύσουμε σε νεαρούς ταλαντούχους αθλητές οι οποίοι μέσα από την ομάδα μας θα βελτιωθούν και θα γίνουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Τώρα έχουμε την ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα. Αυτό, όμως δεν μας αποτρέπει από το να επενδύσουμε σε πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα βοηθήσουν και τους νεότερους να βελτιωθούν" τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιβάν Γκαζίδης.

Στη συνέχεια ζήτησε από όλους να κάνουν υπομονή: "Δεν είμαι χαζός να πιστεύω ότι αυτή θα είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Καταλαβαίνω τις αμφιβολίες που υπάρχουν και ότι είναι δύσκολο να σας ζητάω να κάνετε υπομονή, όμως πρέπει". Βέβαια, σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι σε συνεντεύξεις τους τόσο ο Μαλντίνι, όσο και ο Μπόμπαν έχουν τονίσει ότι μία ομάδα σαν την Μίλαν δεν γίνεται να περιμένει να περάσουν δέκα χρόνια για να κατακτήσει κάποιον τίτλο.