ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Τελειώνει τον Τζαμπάολο, επέλεξε τον Πιόλι για τον πάγκο

Inter Milan coach Stefano Pioli gives instructions during the Serie A soccer match between Inter Milan and Atalanta at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, March 12, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan coach Stefano Pioli gives instructions during the Serie A soccer match between Inter Milan and Atalanta at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, March 12, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Στέφανο Πιόλι κέρδισε την άτυπη μάχη με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για τη θέση του διαδόχου του Μάρκο Τζαμπάολο στον πάγκο της Μίλαν και αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του ως το τέλος της ημέρας.

O κύβος ερρίφθη και ο άνθρωπος που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μάρκο Τζαμπάολο στον πάγκο της Μίλαν (είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση του διαζυγίου των δύο πλευρών) είναι ο Στέφανο Πιόλι.

Ο πρώην τεχνικός των Ίντερ και Φιορεντίνα ήταν ο ένας από τους δύο βασικούς υποψηφίους για τη θέση μαζί με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, με τους Πάολο Μαλντίνι και Ζβόνιμιρ Μπόμπαν να μην βρίσκουν τη χρυσή τομή με τον Σπαλέτι το βράδυ της Δευτέρας (ελέω και του συμβολαίου που έχει ακόμα με την Ίντερ και τις οικονομικές επιπλοκές που παρουσιάστηκαν) και να έρχονται έτσι σε προφορική συμφωνία με τον Πιόλι.

Inter Milan coach Luciano Spalletti reacts during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan coach Luciano Spalletti reacts during the Serie A soccer match between Inter Milan and Empoli, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας που θα του αποφέρει 1.000.000 ευρώ φέτος και 1.500.000 ευρώ τη νέα σεζόν, με τον 53χρονο τεχνικό να αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία των ροσονέρι για να βάλει την υπογραφή του και να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Σημειώνεται πως στο άκουσμα της επικείμενης ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μίλανα από τον Πιόλι υπήρξαν αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα οπαδών, με την πλειονότητα να επιθυμεί την έλευση του σαφώς εμπειρότερου Σπαλέτι στον πάγκο αλλά και να κατηγορεί τους διοικούντες πως πήγαν σε μία πιο φθηνή οικονομικά λύση.

Update: Τέλος και επίσημα από την Μίλαν αποτελεί από το απόγευμα της Τρίτης (8/10) ο Μάρκο Τζαμπάολο, με τους ροσονέρι να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό ακριβώς 90 ημέρες μετά την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου ως του νέου τεχνικού της ομάδας (8/7).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιταλικού "Sky Sport", το πιθανότερο είναι πως η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Στέφανο Πιόλι θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, με τον άλλοτε τεχνικό της Ίντερ να υπογράφει συμβόλαιο ως το 2021 με τους κοκκινόμαυρους του Μιλάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μίλαν: "Μάχη" Σπαλέτι - Πιόλι για τον πάγκο
Serie A: Η Μίλαν απέδρασε από τη Γένοβα με ήρωα τον Ρέινα
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ