ΜΙΛΑΝ

Mπόμπαν: "Το ντέρμπι με Ίντερ είναι μοναδικό, θυμάμαι το τρελό 6-0"

FILE - In this Saturday, Nov. 26, 2016 file photo, Zvonimir Boban, FIFA's Deputy Secretary General for Football, holds the lot of Germany during the draw for the soccer Confederations Cup 2017, in Kazan, Russia. FIFA presidential adviser Zvonimir Boban is returning to AC Milan as its chief football officer, it was announced Friday, June 14, 2019. Boban has been the deputy secretary general with responsibility for soccer issues. FIFA says he is leaving within days. (AP Photo/Ivan Sekretarev, file)
FILE - In this Saturday, Nov. 26, 2016 file photo, Zvonimir Boban, FIFA's Deputy Secretary General for Football, holds the lot of Germany during the draw for the soccer Confederations Cup 2017, in Kazan, Russia. FIFA presidential adviser Zvonimir Boban is returning to AC Milan as its chief football officer, it was announced Friday, June 14, 2019. Boban has been the deputy secretary general with responsibility for soccer issues. FIFA says he is leaving within days. (AP Photo/Ivan Sekretarev, file) AP PHOTO/IVAN SEKRETAREV, FILE

Ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει άλλο ματς στον κόσμο που να μπορεί να συγκριθεί με τον Μίλαν - Ίντερ, κάνοντας αναφορά στον ιστορικό θρίαμβο των ροσονέρι με σκορ 6-0 το 2001.

Το φινάλε του αγώνα της Ίντερ με την Σλάβια Πράγας για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ( 1-1) σήμανε ουσιαστικά την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το πρώτο φετινό "Derby della Madonnina", με την Μίλαν να αντιμετωπίζει (ως τυπικά γηπεδούχος) την Ίντερ για την 4η αγωνιστική της Serie A.

Το συγκεκριμενο ματς το περιμένουν πώς και πώς οι τιφόζι των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου ενώ ανυπόμονος εμφανίστηκε και ο άλλοτε παίκτης των ροσονέρι και νυν ποδοσφαιρικός διευθυντής τους, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, που έκανε λόγο για ένα ζευγάρι που δεν έχει όμοιό του στον κόσμο.

"Όταν εξηγείς το ποδόσφαιρο λέγεται συχνά πως δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις συγκεκριμένες στιγμές και το ντέρμπι είναι σίγουρα μία από αυτές.

Εάν δεν έχεις πάρει μέρος σε αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις πραγματικά και ακόμα και αν έχεις παίξει, δεν μπορείς να περιγράψεις τη δύναμη, το πάθος και την πίεση που συνοδεύει αυτό το ματς.

Επίσης, αν είσαι γενναίος και έχεις δυνατό χαρακτήρα, με το που αγγίζεις τη μπάλα για πρώτη φορά, τα πάντα εξαφανίζονται.

Σε άλλα ματς θα πρέπει να ψάχνεις για έξτρα κίνητρα, όμως εδώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο: θα πρέπει να προσπαθείς να χαλαρώσεις διαφορετικά κινδυνεύεις να πνιγείς από το συναίθημα. Αυτό είναι μοναδικό ντέρμπι", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπόμπαν στο επίσημο κανάλι της Μίλαν, για να αναφερθεί και στο αλησμόνητο 6-0 των ροσονέρι επί της συμπολίτισσας τον Μάιο του 2001!

"Εκείνο το 6-0 ήταν τρελό. Υπήρχε επίσης ένα 5-0 στο Coppa Italia, όμως δεν ήταν το ίδιο πράγμα. Τώρα θα είναι διαφορετικά τα συναισθήματα, από τη θέση του διευθυντή.

Το Μιλάνο είναι μία πόλη που βιώνει το ντέρμπι με τρελό τρόπο, όλοι το ζουν. Ακόμα και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο ζουν το ντέρμπι σαν να ήταν πάντα ερωτευμένοι με το ποδόσφαιρο".

Photo Credits: AP Photo/Ivan Sekretarev, file

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ