ΟΦΗ

Εκδίκαση έφεσης ΟΦΗ κατά του υποβιβασμού: "Η υπόθεση μοιάζει με κακόγουστο αστείο"

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ απολογήθηκε την Τετάρτη (27/3) στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, μετά την απόφαση υποβιβασμού για το περσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό που κρίθηκε χειραγωγημένο από την επιτροπή δεοντολογίας.

Η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά της απόφασης υποβιβασμού που πήρε η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, αναφορικά με το περσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό στη Football League που κρίθηκε χειραγωγημένο, κράτησε τρεις ώρες την Τετάρτη (27/3).

Το παρών στη διαδικασία έδωσαν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μιχάλης Μπούσης, ο α' αντιπρόεδρος Γιώργος Σαμαράς, ο β' αντιπρόεδρος Ηλίας Πουρσανίδης, ο γ' αντιπρόεδρος Άντζελο Παλυβός, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και οι δικηγόροι Αργύρης Λίβας Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιάσωνας Παπαστεφανάκης, καθώς και ο Αλέξης Κούγιας, ως νομικός εκπρόσωπος του τότε προέδρου του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλου, που κατηγορείται για τη χειραγώγηση της αναμέτρησης.

Οι νομικοί του ΟΦΗ χαρακτήρισαν ως αναξιόπιστο τον προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, η κατάθεση του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας να υποβιβάσει τον ΟΦΗ. " Αν κάποιος είναι ύποπτος, είναι ο ίδιος. Διότι ανέβαιναν ο ΟΦΗ και ο Άρης και προσδοκούσε να ανέβει ο Απόλλων Πόντου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο αδερφός του. Ο στοιχηματισμός για το ΟΦΗ-Αιγινιακός ήταν 1137 ευρώ. Ο ΟΦΗ μπορούσε να κερδίσει με το οποιοδήποτε σκορ. Η sportradar δεν έχει κάνει καμία αναφορά" ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας για τον Καλαϊτζίδη.

Ο Κούγιας πρόσθεσε: "Εμένα ως ΠΑΕ ΑΕΛ θα με συνέφερε η τιμωρία του ΟΦΗ και ο υποβιβασμός του. Ωστόσο, είμαι σίγουρος για την αθωότητα του ΟΦΗ. Ολη η υπόθεση μοιάζει με κακόγουστο αστείο". Ο Αργύρης Λίβας υποστήριξε: "Στο 6-0 δεν υπάρχει κερδισμένο στοίχημα και είναι χαμένο με βάση όσα κατήγγειλε ο κύριος Καλαϊτζίδης. Αν είμαστε ένοχοι να πληρώσει ο Μπούσης και ο ΟΦΗ. Δεν προέκυψε, όμως, από πουθενά ότι ο Φώτης Τσάλος έχει εμπλοκή. Θα είναι τρομερά άδικο για τον ΟΦΗ να τιμωρηθεί".

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην εκδίκαση τοποθετήθηκε και ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Εγώ ήρθα να επενδύσω στον ΟΦΗ και στην Κρήτη. Θέλω να το πιστέψετε αυτό. Κάνουμε μία σειρά από επενδύσεις, θα αρχίσουμε την ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου της ομάδας. Θέλω να ανοίξω το δρόμο και σε άλλους επενδυτές από το εξωτερικό να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πήρα την ομάδα γιατί θέλω να αφήσω κληρονομιά. Θα συνεχίσουμε ακόμα και αν πέσουμε αγωνιστικά. Αν πέσουμε αγωνιστικά, ας πέσουμε. Αλλά όχι να υποβιβαστούμε γι' αυτό! Θέλουμε να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά. Πολλοί μου έλεγαν να μην εμπλακώ, να έρχομαι μόνο για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά εγώ θέλω να επενδύσω. Αν ήξερα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα στην ομάδα, την ομάδα δεν θα την έπαιρνα τώρα, γιατί δεν ήθελα να μου χαλάσει κάποιος το όνομα".

Σημειώνεται ότι η επιτροπή εφέσεων δεν έκανε δεκτή την πρόθεση παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης, ουραγού της Super League, που ζητούσε την εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής, δηλαδή τον υποβιβασμό του ΟΦΗ. Έξω από τα γραφεία όπου έγινε η εκδίκαση, στην ΕΠΟ, έδωσαν το παρών και οπαδοί του ΟΦΗ, οι οποίοι άπλωσαν ένα μεγάλο πανό της ομάδας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην ομάδα που δίνει εξωαγωνιστική "μάχη" για τη σωτηρία της.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ έχει προθεσμία για να καταθέσει υπομνήματα μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ