ΟΦΗ

ΟΦΗ: "Να φτιάξουμε μια ακαδημία πρότυπο"

ΟΦΗ: "Να φτιάξουμε μια ακαδημία πρότυπο"

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του πλάνο των ακαδημιών του ΟΦΗ και τα όσα δήλωσαν οι Γιάννης Σαμαράς, Νίκος Νιόπλιας, Μανώλης Πατεμτζής και Σάββας Κωφίδης.

Τη Δευτέρα (16/9) ο ΟΦΗ σε μια συνέντευξη Τύπου διάρκειας σχεδόν μιάμισης ώρες παρουσίασε το οργανόγραμμα και το πλάνο των ακαδημιών του από εδώ και στο εξής.

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, κ. Γιάννης Σαμαράς, ο Συντονιστής Ποδοσφαίρου, κ. Νίκος Νιόπλιας, ο Τεχνικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής, κ. Μανώλης Πατεμτζής και ο Συντονιστής Τμημάτων Υποδομής, κ. Σάββας Κωφίδης μίλησαν για το νέο τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών.

Οι τέσσερις τους ανέλυσαν το πλάνο με το οποίο θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής η ακαδημία του ΟΦΗ στο οποίο η ομάδα της Κρήτης αναμένεται να δώσει μεγάλη βάση από τώρα.

Ουσιαστικά ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς, μίλησε για το χτίσιμο ξανά μιας ισχυρής ακαδημίας μέσα από μια διαδικασία και φιλοσοφία που θα φέρει παιδιά από τα τμήματα υποδομής των Κρητικών στην πρώτη ομάδα. Στάθηκε επίσης στην άνοδο του επιπέδου των ακαδημιών και στο ότι πρέπει να στον ΟΦΗ να βρουν πάλι την... ταυτότητα της ομάδας και στη σωστή επιλογή παιδιών μέσα από το τμήμα scouting.

Ο Σαμαράς υποστήριξε πως ήδη η ομάδα του ΟΦΗ έχει στα τμήματα υποδομής της όχι μόνο παιδιά από το Ηράκλειο αλλά και νεαρά παιδιά απ' άλλους νομούς της Κρήτης τα οποία μένουν ήδη σε διαμερίσματα που τους παρέχει η ομάδα της Κρήτης και σημείωσε πως στόχος είναι ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει και στο μέλλον να μπορεί ο ΟΦΗ να κάνει δικά του παιδιά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Νίκος Νιόπλιας με τη σειρά του τόνισε πλέον η ακαδημία του ΟΦΗ λειτουργεί σε επαγγελματικά επίπεδα και αναφέρθηκε σε διάφορα παραδείγματα σε σχέση με όσα γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για το στόχο της ακαδημίας είναι το χτίσιμο της ακαδημίας και εν συνεχεία στο μέλλον να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τόσο οργανωμένο για αυτό και θα έχει κάποιες δυσκολίες αλλά σημείωσε πως το πλάνο βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του ΟΦΗ.

Ο Μανώλης Πατεμτζής με τη σειρά του σημείωσε πως οι "βάσεις έχουν μπει" και πως σιγά - σιγά θα χτιστεί αυτό που ονειρεύονται όλοι και θα αποτελέσει μια ακαδημία πρότυπο. Τόνισε πως ήδη 60 νέα παιδιά έχουν μπει στα τμήματα υποδομών ενώ στάθηκε και στη στελέχωση της ακαδημίας με ανθρώπους του ποδοσφαίρου όπως οι Νιόπλιας και Κωφίδης.

Τέλος ο Σάββας Κωφίδης στο πρώτο του σχόλιο στάθηκε στη φιλοσοφία που θα έχει η ακαδημία του ΟΦΗ από εδώ και στο εξής και πάνω στους τομείς στους οποίους θα δώσουν έμφαση οι κρητικοί.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου:

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ