ΟΦΗ

Σίμος: "Ευκαιρία για την υπέρβαση"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, υποστήριξε ότι είναι ευκαιρία για υπέρβαση δείχνοντας το στόχο της πρόκρισης επί του Απόλλωνα Λεμεσού στην αναμέτρηση για το δεύτερο προκριματικό του Europa League.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Απόλλωνα Λεμεσού (17/9, 20:00) στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού του Europa League και ο Γιώργος Σίμος έδωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (16/9) το σύνθημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

"Αυτή η επιστροφή μας γεμίζει με πολλά συναισθήματα τιμή, περηφάνια και ενθουσιασμό. Είναι ωραίο που έχουμε αυτήν την ευκαιρία μετά την πρώτη αγωνιστική υπέρβαση και αύριο έχουμε ευκαιρία να έχουμε ακόμα μια.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό η ομάδα μας είχε μια μέτρια εμφάνιση και η αλήθεια είναι πως είχαμε ψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας απλά δεν είχαμε την ηρεμία για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές. Έχουμε αναλύσει ήδη το παιχνίδι, βρήκαμε αρκετά θετικά, αυτά κρατάμε και το αυριανό ματς δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο με τον Παναιτωλικό. Το αυριανό ματς είναι ένα και για να υπάρξει άλλο ένα πρέπει να το κερδίσουμε.

Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για μια ομάδα όπως ο Απόλλων έχει κατακτήσει τίτλους, έχει παίξει τέσσερις φορές σε ομίλους και σίγουρα έχει περισσότερα ματς από εμάς. Όμως εμείς με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο, δεν θα σκεφτούμε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα μια αγωνιστική υπέρβαση. Το μόνο πράγμα που θέλουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε την δεύτερη υπέρβαση.

Ο Απόλλων είναι έμπειρη ομάδα, παίζουν μαζί πολλά χρόνια και έχει γίνει ένα ισχυρό σύνολο. Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά αλλά με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο αλλά γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους και τα αδύνατα σημεία τους ώστε να είμαστε έτοιμοι 110% για τη νίκη και θα σημαίνει πολλά για τον σύλλογο μας", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Τη σημασία της πρόκρισης: "Για εμένα προσωπικά και όλους μέσα στον σύλλογο, το γκρουπ των παικτών είναι το καλύτερο και υπάρχει τρομερή εμπιστοσύνη και αύριο πάλι θα καταφέρουμε μέσα από την αγωνιστικότητα της να δώσουμε κάτι καλύτερο στον σύλλογο.

Το πόσο μεγάλη είναι η κάθε ομάδα, είναι με την δυναμική του κόσμου. Σίγουρα μας έχουν λείψει πάρα πολύ, όλοι γνωρίζετε τι θα γινόταν αύριο αν ήταν μαζί ο κόσμος μας. Σε αυτήν την έδρα, σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουμε μόνο 1 ήττα και το καλό στην υπόθεση είναι από ασπρόμαυρες φανέλες (Μποαβίστα).

Γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά και η κλήρωση τα έφερε έτσι που δύο ελληνικές ομάδες θα παίξουν αντίπαλες στο Europa League. Είναι δύο ελληνικές ομάδες, μακάρι να μπορούσαν να περάσουν και οι δύο. Μας βοηθάει σίγουρα η ομοιογένεια και θα είναι ένα μείγμα νέων και παλιών παικτών. Αυτό πηγάζει μέσα από την δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες".

Την ετοιμότητα του Σολίς: "Ο Σολίς είναι σε πολύ καλή κατάσταση τα εργομετρικά του ήταν πολύ καλά, θα είναι σίγουρα μαζί μας και το λέω με βεβαιότητα".

Τους κομβικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την αναμέτρηση: "Δύο παράγοντες θα παίξουν τον ρόλο τους. Αμυντικά, επιθετικά και οι στατικές φάσεις. Η ομάδα που θα είναι συγκεντρωμένη περισσότερη θα αποκτήσει προβάδισμα. Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ επιθετικογενής ομάδα, έχει πολύ υψηλά νούμερα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς έχουμε τις δικές μας ικανότητες και πάνω από όλα έχουμε τα ψυχικά χαρακτηριστικά για να κάνουμε μια νίκη, ο στόχος είναι μονόδρομος και να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ