ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αδυναμία (και) του Σάντος ο Σεμέδο

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τον ρόλο του Φερνάντο Σάντος στη μετακίνηση του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό και το πώς ο ίδιος τον εμπιστεύτηκε στην εθνική Πορτογαλίας, επιβραβεύοντας τις εμφανίσεις του και τη συμπεριφορά του.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν ο νούμερο ένα στόχος του Ολυμπιακού για το κέντρο της άμυνας από νωρίς. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετές ημέρες, αρχικά δεν ήταν "ζεστός" να μετακομίσει στην Ελλάδα, αλλά πείστηκε. Και γιατί μεσολάβησαν άνθρωποι που επηρέασαν την απόφασή του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τού είχε δείξει πόσο πολύ τον θέλει και του είχε μεταφέρει ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να αποτελέσει τη νέα πρόκληση της καριέρας του, να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. 100 ημέρες μετά, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, ο Σεμέδο έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει και το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα τραυματισμού με την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε, μετά τον αγώνα με την Κράσνονταρ.

Ένας από τους ανθρώπους που είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στα στελέχη των ερυθρολεύκων, ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Είχαν ζητήσει τη γνώμη του για τον Σεμέδο. Ιούνιο μήνα, ο Σάντος, βάζει… πλάτη για τον Σεμέδο. Τους επισήμανε πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που άρχισε ιδανικά την καριέρα του, που είχε αγωνιστεί σε Νέους και Ελπίδες της Πορτογαλίας και που μετά έβαλε το μέλλον του σε ρίσκο, με τα εξωγηπεδικά προβλήματα που αντιμετώπισε και τον έφεραν και στη φυλακή για λίγες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πορτογαλικός Τύπος, εκτιμούσε πως μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης του Πέπε, στο κέντρο της άμυνας.

Ο Σάντος, τότε, είχε πει πως αν ο Σεμέδο είναι όπως πρέπει, θα του ανοίξει την πόρτα της Εθνικής Ανδρών. Λίγο καιρό πήρε. Ο Πορτογάλος στόπερ έκανε εξαιρετικά ματς με τον Ολυμπιακό, τον βοήθησε στα προκριματικά και στα playoffs του Champions League, αργότερα στον όμιλο, έχοντας μεγάλη βραδιά απέναντι στην Τότεναμ.

Ο Φερνάντο Σάντος είδε τα παραπάνω και κάλεσε τον Σεμέδο. Τον καλωσόρισε μάλιστα την Τρίτη (8/10) στην προπόνηση της Πορτογαλίας, εκεί όπου ήταν και ο Ζοζέ Σα. Δεν κλήθηκε αυτή τη φορά ο Ντανιέλ Ποντένσε, που έτσι κι αλλιώς έχει να αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού.

Η εξέλιξη για τον Σεμέδο, είναι σημαντική. Ανεξάρτητα αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι στην εθνική, το όνομά του παίζει δυνατά και θεωρείται δεδομένο πως θα τον δουν ομάδες του εξωτερικού. Το βασικό στοίχημα βέβαια, όπως έλεγαν αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ήταν να βρουν το κουμπί του Σεμέδο. Στον Ολυμπιακό αισθάνεται μια χαρά, περνάει καλά στη χώρα μας και αυτό -όπως μας αρέσει να λέμε- βγαίνει προς τα έξω.

Στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν και τη "μάχη" που έδωσε, για να προλάβει να παίξει στην πρεμιέρα του Champions League με την Τότεναμ, δουλεύοντας με το ιατρικό τιμ και τους φυσιοθεραπευτές. Υπεπροσπάθεια...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ