ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγιεστεράν: "Στο Λίβερπουλ - Ολυμπιακός υπήρχε μαγεία"

Αγιεστεράν: "Στο Λίβερπουλ - Ολυμπιακός υπήρχε μαγεία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ, Πάκο Εγιεστεράν, έκανε αναφορά στο Λίβερπουλ - Ολυμπιακός του 2004 στο Άνφιλντ, λέγοντας ότι αυτό το παιχνίδι είχε μαγεία που συνόδευσε τους "ρεντς" μέχρι την κατάκτηση του Champions League.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2004 η Λίβερπουλ είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο Άνφιλντ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ο Ριβάλντο έκανε το 0-1 στο 27' και οι "ρεντς" χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατόρθωσε να τα βρει με Πονγκόλ (47'), Μέλορ (80') και Τζέραρντ (86'), αφήνοντας εκτός συνέχειας τους "ερυθρόλευκους". Ο τότε βοηθός του Μπενίτεθ, Πάκο Εγιεστεράν, έκανε ειδική αναφορά σε αυτήν την αναμέτρηση μέσω της ιστοσελίδας coachesvoice.com, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη θητεία του στη Λίβερπουλ.

Ο Ισπανός έγραψε τα εξής: " Υπήρχε μαγεία σε αυτό το παιχνίδι στο Άνφιλντ. Στο ημίχρονο χάναμε 1-0 από τον Ολυμπιακό. Αυτό σήμαινε ότι χρειαζόμασταν τρία γκολ για να περάσουμε στη νοκ άουτ φάση του Champions League. Εκείνη τη στιγμή βλέπαμε την ευκαιρία να χάνεται. Όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Μειώσαμε νωρίς. Απέμεναν δέκα λεπτά και βάλαμε κι άλλο γκολ.

Θα θυμάστε μετά τι συνέβη με το σουτ του Τζέραρντ. Νομίζω ότι αυτή η μαγεία μας ακολούθησε σε όλο το δρόμο μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τον τελικό. Ο Ράφα Μπενίτεθ κι εγώ ήμασταν στη Λίβερπουλ μόλις έξι μήνες την περίοδο που παίξαμε με τον Ολυμπιακό. Ξέραμε ήδη βέβαια ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κλαμπ. Το καταλάβαμε αμέσως".

Υπενθυμίζεται ότι η Λίβερπουλ τέθηκε αντιμέτωπη στον τελικό απέναντι στη Μίλαν και παρότι βρέθηκε με 3-0 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να πάρει το τρόπαιο μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπενίτεθ): Κέρκλαντ, Φίναν (85' Χοσέμι), Χίπια, Κάραχερ, Ρίσε, Τραορέ (46' Σιναμά Πονγκόλ), Νούνιες, Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ, Κιούελ, Μπάρος (78' Μέλορ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Βενετίδης (84' Μάριτς), Σούρερ, Ανατολάκης, Πάντος, Καφές, Στολτίδης, Γεωργιάδης (70' Ρέζιτς), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (87' Οκκάς).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ