ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποκαλύψεις Σουντανί: "Δεν είμαι δανεικός, υπέγραψα για δύο χρόνια"

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΛΑΛ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΛΑΛ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιλάλ Σουντανί υποστήριξε ότι ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, πως υπέγραψε για δύο χρόνια, ότι έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό και ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και να επιστρέψει στο Champions League.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό έδωσε στην Κροατία ο Χιλάλ Σουντανί. Ο άλλοτε παίκτης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μίλησε στο sportske.jutarnji.hr για την υπογραφή διετούς συμβολαίου στους "ερυθρόλευκους" και επεσήμανε ότι δεν έχει δοθεί σε αυτούς δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο 32χρονος υποστήριξε ότι έχει στόχο να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο μετά τον τραυματισμό του και πρόσθεσε ότ έχει σκοπό να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και να παίξει εκ νέου στο Champions League.

"Μου δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστώ στο Champions League ξανά και αποδέχτηκα την πρόκληση" ανέφερε αρχικά ο Αλγερινός και ακολούθως μίλησε για τον τραυματισμό του: "Νιώθω καλά. Πέρασα ένα σοβαρό τραυματισμό. Έμεινα εκτός για περισσότερους από έξι μήνες και μετά από αυτό δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις. Είμαι χαρούμενος που άφησα πίσω μου αυτήν την περίοδο. Ακόμη δεν είμαι σε θέση να προπονηθώ στο 100%, αλλά στην προετοιμασία θα φορτσάρω".

- Για την παρουσία στη Νότιγχαμ Φόρεστ:

"Στη ζωή δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις, δεν μπορείς να επηρεάσεις όλα τα πράγματα. Ξεκίνησα εξαιρετικά, έπαιξα οκτώ ματς, έβαλα δύο γκολ, οι οπαδοί με θαύμαζαν, αλλά έχασα έξι μήνες. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να παίξω στην Αγγλία, αλλά η πρόταση του Ολυμπιακού μου φάνηκε πολύ ελκυστική και την αποδέχτηκα".

- Για το γεγονός ότι Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακός έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη:

"Είναι αλήθεια, αλλά δεν τους άφησε όλους να πάνε στη Νότιγχαμ. Απλά ένιωσα ότι η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετική και αποδέχτηκα την πρόταση. Δεν είναι δανεισμός ή κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός με αγόρασε και υπέγραψα για δύο χρόνια. Ανήκω πλέον στον Ολυμπιακό. Θέλω επίσης να πω και κάτι άλλο. Οι οπαδοί της Νότιγχαμ μου στέλνουν πολλά μηνύματα και μου εύχονται καλή τύχη στο νέο μου περιβάλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος, παρότι βρέθηκα για λίγο καιρό στο Νότιγχαμ".

- Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον ήθελε και παλαιότερα:

"Με ήθελε και πριν από τρία χρόνια. Πήγα και μίλησα με τον Ζντράβκο Μάμιτς για μια πιθανή αποχώρησή μου. Όμως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ μπήκε στο Champions League και συμφώνησα να μείνω. Τώρα όμως που ήρθε νέα πρόταση, δεν το σκέφτηκα πολύ".

- Για την ατμόσφαιρα των οπαδών στην Ελλάδα:

"Σε κάθε βήμα βλέπεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί που είναι παθιασμένοι. Το κατάλαβα από τις πρώτες μέρες κιόλας. Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Άραβες, αλλά και με τους Κροάτες. Βασικά είναι ο χαρακτήρας ο μεσογειακός χαρακτήρας, που τους κάνει να είναι ανοιχτοί και ζεστοί. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αφήσω πίσω μου το πρόβλημα στο γόνατο και να παίξω σε υψηλό επίπεδο".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα εδώ και δύο χρόνια:

"Ναι είναι ένας βασικός στόχος η επιστροφή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρώτος μας στόχος. Η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για να αποτυγχάνει. Γι αυτό ήρθα εδώ, να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στην κορυφή και να επιστρέψει στο Champions League".

Για τον Πέδρο Μαρτίνς και την Πορτογαλία:

"Όταν έπαιζα στην ομάδα της Γκιμαράες ήταν προπονητής στην Μαριτίμο. Έχουμε γνωριστεί. Τον ξέρω ως άνθρωπο και προπονητή και είχαμε βρεθεί και στα ματς της Ντινάμο με τη Γκιμαράες. Μιλάμε και οι δύο πορτογαλικά και θα είναι σημαντικό για εμένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Τέλος ο Γούτας
Ολυμπιακός: Τα βλέμματα σε Βαλμπουενά, Σουντανί, Μπρούνο κατά την αναχώρηση
Φορτούνης στον Sport24 Radio 103,3: "Παίζω για τη φανέλα"
Επίσημο: Ο Φορτούνης ανανέωσε με τον Ολυμπιακό!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ