ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελαμπντελαουί στο Sport24.gr: "Αυτή είναι η αλήθεια για το συμβόλαιό μου"

Ελαμπντελαουί στο Sport24.gr: "Αυτή είναι η αλήθεια για το συμβόλαιό μου"

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, για το θέμα του συμβολαίου του, για την ιστορία στο Ρέντη που δεν θα ξεχάσει ποτέ και τα κλάματα στο "αντίο" στους ερυθρόλευκους.

Τον Ιούλιο του 2014 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός από τη Μπραουνσβάιγκ. Μέσα σε μια εξαετία (μεσολάβησε ένα εξάμηνο πέρασμα από την αγγλική Χαλ) κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2020) και ένα κύπελλο (2015). Έκανε 170 συμμετοχές με τους "ερυθρόλευκους", έγινε αρχηγός τους. Ωρίμασε και έγινε σημείο αναφοράς στο δεξί άκρο της άμυνας.

Με τη Γουλβς έδωσε τον τελευταίο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ήρθε 23 ετών και έφυγε 29. Μία μέρα προτού φύγει από την Αθήνα για την Τουρκία, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μίλησε στο Sport24.gr και εξήγησε για πρώτη φορά όσα συνέβησαν με την ομάδα για το θέμα του συμβολαίου του.

Περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές μετά τον αγώνα με τη Γουλβς, όταν κατέρρευσε συναισθηματικά μπροστά στους συμπαίκτες του. Μίλησε για τον καλύτερο προπονητή που είχε στον Ολυμπιακό, τον καλύτερο συμπαίκτη, την κορυφαία ομάδα των "ερυθρόλευκων" αυτά τα έξι χρόνια.

Ελαμπντελαουί στο Sport24.gr: "Αυτή είναι η αλήθεια για το συμβόλαιό μου"

Αναφέρθηκε και στη στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ, στις 02.00 τη νύχτα στο Ρέντη. Αυτό είναι το "αντίο" του διεθνούς Νορβηγού στον Ολυμπιακό και στους οπαδούς του...

Ποια είναι τα συναισθήματά σου τώρα που αποχώρησες από τον Ολυμπιακό;

"Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής σε αυτό το κλαμπ. Θα λατρεύω πάντα τους οπαδούς, την πόλη και τον Ολυμπιακό".

Τίποτα από αυτά που γράφτηκαν στον Τύπο για το συμβόλαιό μου δεν ήταν αλήθεια

Θέλεις να μιλήσεις για το θέμα του συμβολαίου σου;

"Θα ήταν καλύτερα να μην μπορούμε σε λεπτομέρειες, από σεβασμό στο κλαμπ. Μπορώ να σου πω όμως ότι ο εκπρόσωπός μου προσπάθησε στην αρχή της σεζόν, από την προετοιμασία, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση του Champions League μέχρι που ανανέωσε το συμβόλαιό του ο κ. Μαρτίνς, δεν είχαμε καμία επαφή με τη διοίκηση για το θέμα του συμβολαίου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω άσχημα συναισθήματα από την πλευρά μου. Μόνο αγάπη έχω για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς. Ήμουν υπομονετικός, όμως τα πράγματα καμιά φορά δεν έρχονται όπως τα περιμένεις".

Βρέθηκες κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό μετά την έναρξη των συζητήσεων ή όχι; Τι είναι τελικά αλήθεια και τι όχι;

"Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το αν ήμασταν ποτέ κοντά ή όχι, αλλά τίποτα από αυτά που γράφτηκαν στον Τύπο δεν ήταν αλήθεια".

Ύστερα από τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου;

"Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μία. Είχαμε τόσο ιδιαίτερες στιγμές και τόσες επιτυχίες. Αξέχαστες αναμνήσεις. Αν πρέπει να επιλέξω, θα σου πω τις μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκης. Και φυσικά τα τρόπαια που κατακτήσαμε".

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή σου σε αυτά τα έξι χρόνια;

"Χωρίς αμφιβολία οι φορές που είχα τραυματισμούς. Το να βλέπω την ομάδα να παίζει κι εγώ να είναι εκτός, να μην μπορώ να βοηθήσω".

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής στη θητεία σου;

"Είχα τόσους πολλούς καλούς προπονητές, από τους οποίους έμαθα πολλά. Θα διάλεγα όμως τον Μάρκο Σίλβα και τον Πέδρο Μαρτίνς. Προπονητές κορυφαίου επιπέδου".

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω έγινε στις 02.00 τη νύχτα

Με ποιον συμπαίκτη σου ήσουν πιο κοντά σε σχέση με τους άλλους;

"Είχα πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι με τους οποίους ήμουν πιο κοντά. Παίκτες έρχονταν κι έφυγαν και όλι θα έχουν ξεχωριστή θέση μέσα μου. Έχω άλλωστε επαφή και με πολλούς πρώην συμπαίκτες μου".

SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 45ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΑΠΟΝΟΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα μπορούσες να διηγηθείς μια ιστορία που δεν είπες ποτέ;

"Πολλές ιστορίες. Όπως θα είδες, είχα κάνει ένα post για τον προπονητή φυσικής κατάστασης, τον Χρήστο Μουρίκη. Θυμάμαι ότι είχα επιστρέψει από τραυματισμό και δίναμε εκτός έδρας αγώνα. Έμεινα στον πάγκο, αφού είχα επιστρέψει στην κανονική προπόνηση την προηγούμενη του αγώνα. Όταν επιστρέψαμε στο προπονητικό κέντρο ήταν πολύ αργά. Νομίζω 02.00 τα μεσάνυχτα.

Ήμουν κάπως εκνευρισμένος επειδή δεν αγωνίστηκα και πήγα αμέσως στο γυμναστήριο για να κάνω προπόνηση. Ξαφνικά είδα τον Μουρίκη να περνάει. Με είδε που έκανα γυμναστική και έφυγε. Ύστερα από δύο λεπτά είχε βάλει ρούχα προπόνησης και με ρώτησε με αφοσίωση: "Τι πρόγραμμα θέλεις να κάνουμε;". Αυτή τη στιγμή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Εκεί κατάλαβα πόσο πολύ αυτός ο άνθρωπος αγαπάει τη δουλειά του και πόσο επαγγελματίας είναι".

Κορυφή η ομάδα του Σίλβα, καλύτερη όμως η φετινή

Ποια ομάδα του Ολυμπιακού θεωρείς πως ήταν η καλύτερη αυτά τα χρόνια που έπαιξες εσύ στην ομάδα;

"Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν κορυφή. Πρέπει όμως να πω ότι και η φετινή ήταν φανταστική και κοιτάζοντας πίσω, ίσως να ήταν η καλύτερη που είχαμε".

Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες;

"Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν φοβερός, αλλά για εμένα ο Γκιλιέρμε είναι πολύ ξεχωριστός για την ομάδα και για εμένα ξεχωρίζει".

Περιέγραψέ μου όσα ακολούθησαν μετά τον αγώνα με τη Γουλβς, που ήταν και ο τελευταίος σου...

"Μετά τον αγώνα με τη Γουλβς κατάλαβα ότι ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Ήταν έντονη συναισθηματική στιγμή, που έγινε ακόμα πιο έντονη όταν μπήκα στα αποδυτήρια με τα υπόλοιπα παιδιά. Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και πήγαμε για δείπνο, ήμουν έτοιμος να πω κάποια πράγματα. Ο Αβραάμ σηκώθηκε και είπε μερικά πολύ ωραία λόγια μπροστά σε όλους.

EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όταν σηκώθηκα εγώ για να μιλήσω, δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα και έβαλα τα κλάματα. Δεν άντεξα. Είχα καταρρεύσει συναισθηματικά".

Συνεχίζεις λοιπόν στη Γαλατάσαράι;

"Συγγνώμη, αλλά δεν ήθελα να σχολιάσω κάτι γι' αυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ