ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης στον Sport24 Radio 103,3: "Παίζω για τη φανέλα"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό τονίζοντας το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τους "ερυθρόλευκους" και τον κόσμο.

Λίγη ώρα αφότου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα πως ο Κώστας Φορτούνης έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, ο 27χρονος διεθνής μέσος παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Ανατροπή και Πέναλτι" με τους Ευάγγελο Μίχο, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον διευθυντή του σταθμού Παντελή Διαμαντόπουλο, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν να επιλέξει να παραμείνει στους Πειραιώτες.

Ο Τρικαλινός άσος αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για τον Ολυμπιακό, στην εμπιστοσύνη που διέπει τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το σεβασμό του για τη δουλειά του Μαρτίνς αλλά και το δέσιμο που έχει με την ερυθρόλευκη φανέλα και που τον κρατάει στο μεγάλο λιμάνι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επέκταση του συμβολαίου του: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Αγαπάω την ομάδα όσο τίποτε άλλο. Είμαι εδώ για πολλά χρόνια, είμαι αρχηγός κι έχω δεθεί με τον κόσμο και τη διοίκηση. Έγινε αυτό που ήθελα, αφού έμεινα εκεί που με ήθελαν περισσότερο. Έδειξα ότι για μένα δεν μετρούν μόνο τα χρήματα και τα συμβόλαια.

Γράφτηκαν πολλά, αλλά όταν πήραμε την απόφαση να μιλήσουμε ο πρόεδρος κι εγώ, όλα τελείωσαν. Δε μίλησα με άλλη ομάδα, προτού συναντηθώ με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Την προηγούμενη εβδομάδα συζητήσαμε με τον κ. Μαρινάκη, τα βάλαμε κάτω και δείξαμε εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον.

Προτάσεις υπήρχαν, απλά αυτό που ήθελα πρώτα από όλα ήταν να μιλήσω με τον Ολυμπιακό και μετά να αποφασίσουμε το τι είναι καλύτερο για εμένα. Ποτέ δε θα έβαζα κανέναν σύλλογο πάνω από τον Ολυμπιακό".

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει από την Ελλάδα: "Πάντα περνούν σκέψεις από το μυαλό σου. Εμένα η καρδιά μου μου έλεγε να παραμείνω κι αυτό έκανα. Στην ομάδα που με αγαπούν και τους αγαπάω. Νιώθω υπέροχα και είμαι χαρούμενος.

Συζητούσαμε πάρα πολύ καιρό εγώ και ο μάνατζέρ μου με τους διοικούντες. Από εκεί και πέρα έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Αυτός, άλλωστε, με έφερε στην ομάδα. Όταν αποφασίσαμε να συναντηθούμε στο γραφείο του ήταν όλα πιο εύκολα".

Για το αν άργησε το ραντεβού με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού: "Είχα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα και μετά ξεκουράστηκα λίγο. Όταν έφτασε ο καιρός για τη συνάντηση με τον πρόεδρο είδαμε ότι και οι δύο πλευρές ήθελαν να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι".

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα: "Εμείς θα το πάρουμε! Τις δύο τελευταίες χρονιές δεν έχουμε πάρει τίτλο. Είμαι χρόνια στην ομάδα κι έχω κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα κι έχω παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί αξίζει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός και εκεί πρέπει να τον επαναφέρουμε".

Για τους Ντανιέλ Ποντένσε και Ματιέ Βαλμπουενά: "Με τον Ποντένσε έχουμε βρει καλή χημεία και πιστεύω το ίδιο θα γίνει και με τον Βαλμπουενά. Είναι πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει την ομάδα, διότι ξέρει μπάλα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε στην προετοιμασία για να βρούμε τους αυτοματισμούς μας".

Για το ποιος θα βγάλει περισσότερες κάθετες πάσες, αυτός ή ο Βαλμπουενά: "Όποιος και να τις βγάλει το πιο σημαντικό είναι αυτές να καταλήξουν μετά στα δίχτυα. Έτσι όλα θα πάνε καλά".

Για την ήττα της Εθνικής από την Ιταλία: "Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι. Μπορούμε να κάνουμε το διπλό".

Για το αν πήγε με γλυκά στο αεροδρόμιο: "Όχι. Βρήκα τους συμπαίκτες μου και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος για αυτό. Όλοι μου ευχήθηκαν".

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: "Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Από την αρχή της θητείας του με πίστεψε, ενώ και τώρα στις διακοπές μου μιλούσαμε συνεχώς. Και ο προπονητής ήταν ένα κίνητρο για να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Πέρσι, έκανε καταπληκτική χρονιά, δούλεψε πολύ την ομάδα κι φέτος θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, που δουλεύει πολύ".

Για το αν θα μείνει για το υπόλοιπο της καριέρας του στον Ολυμπιακό: "Θα μπορούσα να είχα φύγει και φέτος, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Δεν το έκανα! Πρωταρχικός στόχος, αφού τελείωνε το συμβόλαιό μου ήταν να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς μας ανανεώνοντάς το. Τώρα δε σκέφτομαι κάτι παραπάνω από την ομάδα και τα προκριματικά που έχουμε μπροστά μας".

Για το αν είχε πέρυσι πρόταση από τη Φενέρμπαχτσε: "Δε χρειάζεται να πω ψέματα, υπήρχαν προτάσεις. Ωστόσο, δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα πριν από τους αγώνες με την Μπέρνλι, διότι έβλεπα ότι κάτι καλό χτιζόταν, όπως κι έγινε. Φτιάξαμε μία ομάδα που τη χαιρόταν ο κόσμος. Ο κόσμος είδε ωραία μπάλα και πολλά γκολ. Οι επιτυχίες θα έρθουν.

Έχω πει κι άλλες φορές ότι στο παρελθόν ότι εάν έφευγα από τον Ολυμπιακό θα το έκανα για μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Μία ομάδα πολύ καλύτερη του Ολυμπιακού. Νιώθω πολύ καλά εδώ. Έχω πολύ καλή ψυχολογία, με αγαπάει ο κόσμος και μπαίνοντας στο γήπεδο βλέπω αυτήν την αγάπη. Από μικρός ήμουν σε αυτή την ομάδα και υπάρχει δέσιμο. Την αγαπάω! Παίζω για τη φανέλα και μπαίνω στο γήπεδο για να κερδίσω".

Για το πως βλέπει την ομάδα του ΝΒΑ, Νιου Όρλεαν Πέλικανς: "Δεν ξέρω από άλλες ομάδες. Μόνο τους Γουόριορς και τα τρίποντα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ