ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η Κράσνονταρ είναι σαν ένα γερμανικό αυτοκίνητο"

Krasnodar's Viktor Claesson, center front, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16, first leg soccer match between Valencia and FC Krasnodar at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Thursday, March 7, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Krasnodar's Viktor Claesson, center front, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16, first leg soccer match between Valencia and FC Krasnodar at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Thursday, March 7, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Ο Ρώσος ρεπόρτερ Ντμίτρι Εγκόροβ αποθεώνει στο Sport24.gr την Κράσνονταρ, με την οποία κοντράρεται την Τετάρτη (21/8, 22.00) ο Ολυμπιακός. Ο "Μέσι" της ρωσικής ομάδας και η "αμφιλεγόμενη" μεταγραφή του Μπεργκ.

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για το πέμπτο του επίσημο φετινό παιχνίδι. Το βράδυ της Τετάρτης (21/8, 22.00) αντιμετωπίζει στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Κράσνονταρ, στον πρώτο αγώνα για τα playoffs του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" για να φτάσουν σε αυτό το στάδιο κλήθηκαν να πετάξουν εκτός τη Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία και τη Μπασακσεχίρ από την Τουρκία. Οι Ρώσοι, αντίθετα, απέκλεισαν ένα εμπόδιο, αλλά... καλό: Την Πόρτο.

Λίγες μέρες πριν από την πρώτη "μάχη" με την Κράσνονταρ, το Sport24.gr μίλησε με τον Ρώσο δημοσιογράφο, Ντμίτρι Εγκόροβ, της ιστοσελίδας "championat", για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Αφού παρομοίασε την Κράσνονταρ με ένα γερμανικό αυτοκίνητο, αναφέρθηκε στον "Μέσι" Σουλεϊμάνοβ που διαθέτει στο δυναμικό της, στον ηγέτη Φιλένα, αλλά και στον Μπεργκ που αποτέλεσε "αμφιλεγόμενη μεταγραφή".

"Η Κράσνονταρ είναι σαν ένα γερμανικό αυτοκίνητο"

Ο Ντμίτρι Εγκόροβ, Ρώσος δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα " championat".

Το περιμέναν οι άνθρωποι της Κράσνονταρ και στη Ρωσία γενικότερα ότι η ομάδα θα αποκλείσει την Πόρτο; Τι ήταν αυτό που "έσπρωξε" τη ρωσική ομάδα στη νίκη και την πρόκριση επί της Πόρτο;

"Φυσικά κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι η Κράσνονταρ θα νικήσει την Πόρτο εκτός έδρας και ότι θα περάσει. Η Κράσνονταρ είναι επαρχιακή ομάδα στη Ρωσία και οι άνθρωποι στη χώρα δεν συνηθίζουν να πιστεύουν και πολύ τις ομάδες που δεν εδρεύουν στη Μόσχα. Η Κράσνονταρ όμως διαθέτει την καλύτερη υποδομή στη Ρωσία. Νέοι παίκτες της βάζουν γκολ για την πρώτη ομάδα, ένα κλαμπ με οικονομική υγεία. Έχει ενδεχομένως μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Σεργκέι Γκαλίτσκι πριν από δέκα χρόνια".

Τι άποψη έχουν στην πόλη του Κράσνονταρ και στην ομάδα για τον Ολυμπιακό; Αισθάνονται ότι είναι το φαβορί;

"Αισθάνονται βέβαιοι ότι η ομάδα θα νικήσει και θα μπει στους ομίλους. Θυμούνται ότι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε πέρυσι τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά τότε η Σπαρτάκ είχε εσωτερικά προβλήματα. Στην Κράσνονταρ όλα δουλεύουν... ρολόι. Η ομάδα είναι σαν ένα γερμανικό αυτοκίνητο".

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, αγωνιστικό και μη, της Κράσνονταρ; Ποιος είναι ο σταρ αυτής της ομάδας;

"Η δύναμη της Κράσνονταρ είναι το επιθετικό της στυλ και το πάσινγκ γκέιμ της. Ακολουθείται από την ακαδημία, τη δεύτερη ομάδα και φτάνει στην πρώτη. Δεν υπάρχουν σούπερ-σταρ, αλλά δεν χρειάζονται κιόλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήγε στην έδρα της Πόρτο χωρίς τον Βίκτορ Κλάεσον, τον πιο ακριβό παίκτη και νίκησε. Στο αριστερό άκρο όμως υπάρχει ο Μέσι της Κράσνονταρ, με καταπληκτικό αριστερό πόδι. Και αν δεν πιστεύεις, δες το γκολ που έβαλε κόντρα στη Βαλένθια: Σάπι Σουλεϊμάνοβ το όνομά του.

Αν υστερεί κάπου η Κράσνονταρ, που θεωρείς ότι συμβαίνει αυτό;

"Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος, Σεργκέι Γκαλίτσκι, πιστεύει ότι το στυλ είναι πιο σημαντικό από το αποτέλεσμα. Αυτό ίσως να πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός".

Η Κράσνονταρ έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Αυτό θα παίξει ρόλο στην πρόκριση;

"Μεγαλύτερο μπάτζετ; Δεν θα το έλεγα αυτό. Το κλαμπ για πρώτη φορά στην ιστορία του αγόρασε φέτος ακριβούς παίκτες. Όποιος και αν προκριθεί, δεν νομίζω ότι τα χρήματα θα έχουν παίξει ρόλο".

Ποια είναι η άποψη που υπάρχει στη Ρωσία για τον Μάρκους Μπεργκ; Προτού υπογράψει στην Κράσνονταρ, διαπραγματεύτηκε με τον Ολυμπιακό. Επίσης, και ο Ολλανδός χαφ Φιλένα είχε δεχτεί προ ετών πρόταση από τον Ολυμπιακό...

"Ο Μπεργκ ήταν η πιο αμφιλεγόμενη μεταγραφή. Ο Άρι και ο Ιγνατίεφ δεν νομίζω ότι υστερούν από τον Σουηδό. Οπότε δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσετε τη μεγαλύτερη προσοχή στον Μπεργκ. Ο Φιλένα, ναι, είναι ηγέτης. Έχει φοβερό αριστερό πόδι και από αυτό έχουν έρθει νίκες φέτος για την Κράσνονταρ".

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακό θεωρείται από τη ρωσική ομάδα ως ο πιο επικίνδυνος;

"Φυσικά ο Βαλμπουενά. Ήταν ο ηγέτης της Ντινάμο Μόσχας και ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ρωσικό πρωτάθλημα".

Η Κράσνονταρ παίζει καλύτερα εντός ή εκτός έδρας;

"Παίζει καταπληκτικά στην έδρα της. Όχι όμως ότι δεν τα πηγαίνει καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί να έχασε 1-2 από τη Ντόρτμουντ και τη Βαλένθια στο Κράσνονταρ, αλλά έπαιξε αξιοπρεπέστατα. Γενικά θεωρώ ότι η Κράσνονταρ είναι ίσως η χειρότερη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και θα ήταν λάθος του αν την υποτιμήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Διαψεύδει για Ιβανούσετς
Επίσημο: Ο Γκαρσία υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ