ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ËÏÕÊÅÑÍÇ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROPA LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ËÏÕÊÅÑÍÇ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROPA LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λουκέρνη και τη νίκη με σκορ 1-3.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα play offs του Εuropa League, κερδίζοντας τη Λουκέρνη και στην Ελβετία, με σκορ 1-3. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση του "καυτού" Λάζαρου, του άτυχου Φορτούνη, του "δαίμονα" Ποντένσε και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών των ερυθρόλευκων.

Γιαννιώτης: Εύκολο έργο, όπως στο πρώτο παιχνίδι είχε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν θεατής και στο 48' ήταν εκεί, όταν χρειάστηκε για πρώτη φορά να δείξει τα αντανακλαστικά του και να σβήσει εν τη γενέσει της μια υποψία ευκαιρίας των γηπεδούχων.

Ελαμπντελαουί: Σταθερά καλός στο δεξί άκρο της άμυνας. Έκλεινε σωστά όταν η μπάλα παιζόταν στην αριστερή πλευρά και μάλιστα είχε και μια καίρια επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το σκορ ήταν στο 0-1. Αν συνεχίσει έτσι, δύσκολα θα χάσει τη φανέλα βασικού.

Ρόντερικ: Δεν συνάντηση ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι γηπεδούχοι ασκούσαν περισσότερη πίεση από τα άκρα, παρά από τον άξονα.

Βούκοβιτς: Καθάριζε όλες τις μπάλες στην άμυνα, ιδίως τις ψηλές. Άλλη μια θετική εμφάνιση από τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό.

Τσιμίκας: Ο 22χρονος δείχνει ώριμος στο παιχνίδι του. Το αποψινό παιχνίδι ήταν μια συνέχεια της εξαιρετικής απόδοσης που είχε στο πρώτο παιχνίδι. Παρότι οι περισσότερες φάσεις της Λουκέρνης στο πρώτο ημίχρονο βγήκαν από την πλευρά του, ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με λιγότερες προωθήσεις σε σχέση με το ματς στο Καραϊσκάκη.

Μπουχαλάκης: Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τον 25χρονο Ηρακλειώτη μέσο. Ήταν απλός στο παιχνίδι και τις μεταβιβάσεις του, βάζοντας δυνατά το κορμί του στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Καμαρά: Ο 21χρονος μέσος από τη Γουϊνέα, άφησε οριστικά πίσω του το μέτριο - αναγνωριστικό πρώτο ημίχρονο πριν από μια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη. Το αποψινό του παιχνίδι έρχεται ως συνέχεια της καλής απόδοσης που είχε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, ενώ είχε ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, που υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Χριστοδουλόπουλος: Ακόμη ένα ονειρικό παιχνίδι με την αγαπημένη του φανέλα. Ο Λάζαρος, όπως στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και τώρα πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού, ανοίγοντας το δρόμο της πρόκρισης στα play offs του Europa League. Δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Πηγή μόνιμου κινδύνου είτε αγωνιζόταν δεξιά, είτε αριστερά.

Ποντένσε: Εδειξε για ακόμη μια φορά τις ποδοσφαιρικές του αρετές. Μπαλαδόρος, με άρτια τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση. Καλές οι συνεργασίες του με τα δύο μπακ (Ομάρ και Τσιμίκα), αφού ο Μαρτίνς τον άλλαζε πολύ συχνά πλευρά με τον Λάζαρο. Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στη φάση του 28', αλλά ο Γκερέρο προτίμησε να τελειώσει -ανεπιτυχώς- μόνος του τη φάση.

Φορτούνης: Αν μπορούσε να δοθεί όσκαρ ατυχίας σε έναν παίκτη, μιας ομάδας που προκρίνεται μα συνολικό σκορ 7-1, αυτός είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ακόμη μια καλή εμφάνιση για τον Τρικαλινό μέσο, ο οποίος τελειώνει τη "σειρά" αγώνων με τη Λουκέρνη, έχοντας τρία "γεμάτα" δοκάρια. Δύο στον Πειραιά και ένα απόψε.

Γκερέρο: Μαχητής ο Ισπανός, κυνήγησε ακόμα και τις χαμένες μπάλες, μια εξ αυτών έγινε... πάσα στον Φορτούνη στη φάση του δοκαριού στο 0-0. Στη ανεπανάληπτη ευκαιρία του 28' μπορούσε να δώσει στον Ποντένσε, που είχε "πιάτο" την εστία. Στο 68' ήταν την σωστή στιγμή, στην κατάλληλη θέση και χρίστηκε σκόρερ για 3η φορά στα παιχνίδια με τη Λουκέρνη.

________________________________________________

Φετφατζίδης: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 63’ και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ξεκινάει από τα πόδια του και το "ένα-δύο" με τον Ποντένσε. Εχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 80', στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ανσαριφάρντ: Μπήκε στο 70' στη θέση του σκόρερ Γκερέρο, αλλά δεν ευτύχισε να πρωταγωνιστήσει σε κάποια από τις επικίνδυνες επισκέψεις του Ολυμπιακού στα αντίπαλα καρέ.

Τοροσίδης: Αντικατέστησε τον Καμαρά στο 72' και αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού χαφ.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ