ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από τη Ντινάμο Κιέβου στο "Ολιμπίσκι" και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, αποκλείστηκε από το Europa. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Ευρώπη... τέλος για τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν 1-0 στο Κίεβο από τη Ντινάμο και αποκλείστηκαν από τους "16" του Europa League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς για την εμφάνισή τους στο "Ολιμπίσκι". Κορυφαίος ο Γιώργος Μασούρας...

ΣΑ: Στη φάση του γκολ ο Πορτογάλος δεν φέρει ευθύνη, καθώς ο Σολ έκανε την προβολή από κοντά και θα ήταν δύσκολό για οποιονδήποτε γκολκίπερ να αντιδράσει. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει κάποια δύσκολη επέμβαση.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Στάθηκε στο ύψος του ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού. Μέχρι τέλους "πάλευε" να προκαλέσει πρόβλημα στην άμυνα της Ντινάμο με τις απανωτές σέντρες που έβγαλε. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα, ενώ στη φάση του γκολ είχε τραβηχτεί στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να βρει χώρο ο Μικολένκο και να κάνει το γύρισμα για τον σκόρερ Σολ.

ΜΕΡΙΑ: Στη φάση που ο Φραν Σολ έκανε το 1-0 για τη Ντινάμο, ο Τυνήσιος είναι αυτός που χάνει τον Ισπανό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο διεθνής κεντρικός αμυντικός ανέβασε την απόδοσή του, έπαιξε παθιασμένα και είναι χαρακτηριστική η στιγμή που προλαβαίνει με αυτοθυσία τον Βέρμπιτς, πριν αυτός "εκτελέσει".

ΣΙΣΕ: Στο πρώτο ημίχρονο έμπαινε πολύ δυναμικά στα μαρκαρίσματα, δέχτηκε κίτρινη, ενώ λίγο μετά διαμαρτυρόταν έντονα στον διαιτητή φλερτάροντας με δεύτερη κίτρινη. Αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ απομάκρυνε ουκ ολίγες φορές τη μπάλα με το αριστερό, ανεπιτυχώς, δίνοντας την κατοχή στους Ουκρανούς. Στο δεύτερο μισό, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πίεζε για την ισοφάριση, δεν είχε τόση δουλειά στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να συνεργαστεί επιθετικά με τον Ποντένσε, αλλά οι περισσότερες επιθετικές του ενέργειες δεν του βγήκαν. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, καμία από αυτές δεν στάθηκε ικανή να κάνει τη διαφορά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Έχοντας πλάι του τον Γκιλιέρμε προσπάθησε να ανακόψει τις επιθετικές πρωτοβουλίες της Ντινάμο. Σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο που έδειξε να μένει από δυνάμεις, είχε περισσότερη ενέργεια, αλλά ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή στο 65' (μπήκε ο Νάτχο), προτιμώντας στο τερέν τον παρτενέρ του, επειδή είναι καλύτερος δημιουργικά.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Δεν ξεκίνησε καλά η αναμέτρηση για τον Βραζιλιάνο, που δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Μπουγιάλσκι στο δεύτερο λεπτό. Ο Νοτιοαμερικανός δεν είχε φρεσκάδα, κάτι λογικό βέβαια, έχοντας παίξει βασικός σε τέσσερα παιχνίδια μέσα σε τέσσερις μέρες. Παιχνίδι που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει...

ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ: Λίγα πράγματα από τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ξεκίνησε στο δεξί "φτερό" του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο επιθετικό σκέλος. Στο 20λεπτο ο Μαρτίνς τον άλλαξε πλευρά με τον Ποντένσε, αλλά ούτε από εκεί κατόρθωσε να απειλήσει. Λογική η κίνηση να αντικατασταθεί.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιρνε διαρκώς τη μπάλα και επιχειρούσε να "τρυπήσει" την άμυνα της Ντινάμο, αλλά σε καμία από αυτές δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές του. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο αγωνίστηκε (μέχρι το 65'), κουβάλησε μπάλες, μοίρασε δεξιά και αριστερά, δίχως να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Φτάνει στην πηγή και δεν πίνει... νερό. Όλες του οι προσπάθειες δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Έτρεξε, ντρίμπλαρε, αλλά την κατάλληλη στιγμή οι τελικές του κινήσεις δεν ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Την κρίσιμη στιγμή, κοινώς, τα έκανε... θάλασσα.

ΧΑΣΑΝ: Έδωσε πολλές μάχες και στα δύο 45λεπτα. Επεδίωκε να πάρει την πρώτη μπάλα μετά την επαναφορά και να τη σπάσει δεξιά ή αριστερά. Ήταν ο παίκτης που είχε την πρώτη τελική του Ολυμπιακού, με το άστοχο σουτ στο 6'. Στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε μια... ανάσα από το 1-1, αλλά το πλασέ του "έβγαλε" ο Μπόικο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Αντικατέστησε τον Ζιλ Ντίας στην ανάπαυλα και έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο 51' παραλίγο με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 64' υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Μπόικο. Στο 74' ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου πραγματοποίησε υπέροχη πάσα στον Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος νικήθηκε από τον κίπερ της Ντινάμο. Ενδεχομένως ο καλύτερης παίκτης του Ολυμπιακού ο Μασούρας.

ΝΑΤΧΟ: Λίγες οι επαφές του Ισραηλινού με τη μπάλα. Προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των "ερυθρόλευκων". Ίσως ο Μαρτίνς να έπρεπε να ρισκάρει νωρίτερα και να τον περάσει πιο πριν στην αναμέτρηση, καθώς το έπραξε στο 65ο λεπτό.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 65'. Ένα λεπτό μετά πήρε κίτρινη κάρτα. Συνέθεσε επιθετικό δίδυμο με τον Χασάν και στο 87' έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς ο Μπόικο κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ