ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ικανοποίησε κατά το ήμισυ ο Ολυμπιακός, 0-0 με τη Λεγανές

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ με την Λεγανές στο Καραϊσκάκη και είναι το τρίτο φιλικό στα τελευταία τέσσερα φιλικάπου ενώ κάνει ευκαιρίες, δεν καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός στην φιλική αναμέτρηση με την Λεγκανές στο Καραϊσκάκη. Ένα 0-0 που ήταν "προϊόν" της επιπολαιότητας και της έλλειψης καθαρού μυαλού των παικτών του όταν βρέθηκαν σε θέση βολής.

Οι "ερυθρόλευκοι" στην πρόβα τζενεράλε τους ενόψει Λουκέρνης, δημιούργησαν φάσεις. Και σίγουρα οι Ελβετοί είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα.

Το θέμα όμως είναι ο Πέδρο Μαρτίνς να βρει το "φάρμακο" στο γκολ, γιατί ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε ένα σημείο να έχει μόλις ένα τέρμα στο ενεργητικό του στα τελευταία τέσσερα φιλικά. Ένα γκολ του Λάζαρου από στατική φάση στο φιλικό με την Γκεζτέπε.

Στα υπόλοιπα τρία, ενώ έφτιαξε ευκαιρίες (ακόμα και με Γκενκ καιPSVείχε φάσεις), υπήρχε ένα... θέμα στην τελική προσπάθεια. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Προφανώς είναι κάτι που θα απασχολήσει τον Πέδρο Μαρτίνς, αν και η αλήθεια είναι ότι είχε ήδη κρούσει το "καμπανάκι" από το φιλικό με την Έουπεν (2-3), όταν τότε είχε χάσει ένα τσουβάλι γκολ και είχε σημειώσει μόλις δύο τέρματα, με το ένα εξ αυτών από την άσπρη βούλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε μία ενδεκάδα που έχει τον πρώτο λόγο για να ξαναπαίξει μαζί και κόντρα στους Ελβετούς.

Με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας, τους Μιράντα και Βούκοβιτς δίδυμο στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Καμαρά στα χαφ, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο, ενώ οι Λάζαρος και Ποντένσε είχαν αναλάβει τις... εξορμήσεις από τα "φτερά".

Στο πρώτο μέρος ο Μαρτίνς είδε τον Καμαρά να καταπίνει ξανά χιλιόμετρα, τον Λάζαρο με φοβερή διάθεση, τον Γκερέρο να δίνει τις γνωστές του "μάχες" και να είναι ο πρώτος... αμυντικός των Πειραιωτών, αλλά και τον Ποντένσε άφαντο...

Αυτό που κρατάει σίγουρα ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι ότι είδε τους παίκτες του να κρατάνε τους Μαδριλένους μακριά από την περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Καρίγιο που "εμφανίστηκε" στο δεύτερο μέρος όταν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αρχίσει να μένουν από... βενζίνη, είχε σοβαρά προβλήματα με τον Βούκοβιτς στο πρώτο 45λεπτο.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο μέρος ο Φορτούνης μπήκε ορεξάτος και ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα. Εώς το 65' όμως...

Γιατί από εκεί και πέρα, Ο Πελεγκρίνο βλέποντας ότι η ομάδα του είχε περισσότερο "οξυγόνο", ανέβασε τους παίκτες του αρκετά ψηλά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποια κλεψίματα στη μεσαία γραμμή που λίγο έλειψε να στοιχίσουν. Ο Καρίγιο ωστόσο στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε σε θέση βολής στο 62' και στο 72' δεν βρήκε στόχο.

Στα αξιοσημείωτα σίγουρα η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος μπήκε στις καθυστερήσεις αντί του Μιράντα και πέρασε για δύο λεπτά σε ρόλο στόπερ.

Κατά τ' άλλα, αυτό που προέχει για τον Μαρτίνς ενόψει Λουκέρνης είναι να βρει μια λύση με το γκολ. Θα βγάλει περισσότερες φάσεις κόντρα στους Ελβετούς συγκριτικά με το αποψινό φιλικό.

Το θέμα όμως είναι οι παίκτες του να αποδειχθούν πιο εύστοχοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει ο Ολυμπιακός να αφήσει ανοικτή την πρόκρισή του για τη ρεβάνς της Ελβετίας.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα (91' Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80' Σισέ), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης (86' Χατζισαφί), Λάζαρος (67' Βρουσάι), Ποντένσε (86' Φετφατζίδης), Γκερέρο (86' Ανσαριφάρντ).

ΛΕΓΚΑΝΕΣ (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Σεράντεθ, Χουανφράν, Ρολάν (46' Σίλβα), Γκουμπάου, Καρίγιο (92' Κλεάντρο), Ελ Ζαρ (70' Οτζέντα), Καρνέρο, Μουνιόθ, Ρούμπεν Πέρεθ, Σιόβας (85' Μπουστίνθα), Φακούντο (70' Αβίλες).

Γκολ: -/-

Κάρτες: -/ 64' Ρούμπεν Πέρεθ, 89' Γκουμπάου

Τα στατικά του αγώνα:

Ικανοποίησε κατά το ήμισυ ο Ολυμπιακός, 0-0 με τη Λεγανές

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ