ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Από τα θρανία στην κούπα

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στα 17 του έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και τώρα ετοιμάζεται να σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ο μαθητής Κωνσταντίνος Τζολάκης δικαίωσε τον Μαρτίνς και σιγά, σιγά ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο.

Τον Οκτώβριο αρχίζουν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ενώ είχε υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό, έδινε Πανελλήνιες και αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί, το πέτυχε και με το παραπάνω. Από τη στιγμή που έβγαλε περισσότερα από 16.000 μόρια, η σχολή που ήθελε να μπει ήταν... καπαρωμένη.

Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ένας μαθητής, λοιπόν, κλήθηκε σε ηλικία 17 ετών, δέκα μηνών και τεσσάρων ημερών να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου! Πριν από την αναμέτρηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πλησίασε και τον ενθάρρυνε. Το ίδιο είχε κάνει και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είναι γνωστό ότι τον πιστεύει πολύ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αγωνίστηκε με φοβερή ψυχραιμία. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προφανώς και είχαν εντολή να τον "σημαδέψουν" και να "χτυπήσουν" στην απειρία του. Όχι μόνο μακρινά σουτ, μέχρι και απευθείας κόρνερ εκτέλεσαν για να σκοράρουν (Βέρντε). Ο Χανιώτης τερματοφύλακας κατάφερε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να κρατήσει απαραβίαστη την εστία.

Από το 8', όταν αναγκάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά (είχε και την τύχη με το μέρος του), έως το 90'+2', οπότε και ήταν η τελευταία φορά που απομάκρυνε, έπαιξε συγκεντρωμένα και δεν λύγισε. Εντάξει, μπορεί να μην έκανε μεγάλες ευκαιρίες η ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν και λίγες οι φορές που ο ύψους 1.93 κίπερ όρθωσε το ανάστημά του για να σταματήσει την Ένωση. Μία μέρα μετά τον νικηφόρο τελικό, όλοι είναι υπερήφανοι για τον Κωνσταντίνο.

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Από τα θρανία στην κούπα

Ο ίδιος πρώτα από όλα για την εμφάνισή του, οι δικοί του άνθρωποι και ασφαλώς αυτοί του Ολυμπιακού. Πολύ περισσότερο ο Μαρτίνς, διότι θα μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει τον 29χρονο Μπομπί Αλέν, αλλά προτίμησε τον κατά 12 χρόνια μικρότερό του Τζολάκη σε παιχνίδι που έκρινε τρόπαιο. Ο Πορτογάλος βέβαια δεν δικαιώθηκε μόνο με τον νεαρό τερματοφύλακα, αλλά και με όλες τις άλλες επιλογές του. Γι' αυτό, όμως, θα μιλήσουμε άλλη στιγμή.

Για να επιστρέψουμε στον Τζολάκη, το καλοκαίρι θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί κάπου δανεικός. Ο προπονητής ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ και να του δώσει ευκαιρίες, παρότι αυτές δεν θα ήταν πολλές. Τελικά έκανε τρεις, οι δύο εκ των οποίων ήταν αγώνες... φωτιά. Ο χθεσινός τελικός και ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο Πορτογάλος κόουτς σκοπεύει να δώσει κι άλλα παιχνίδια στον Κρητικό... γίγαντα. Καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν που αρχίζει θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Κι επίσης δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα πέσουν υπογραφές.

Διότι και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι οφείλει πολλά στην ομάδα, αλλά και η ομάδα θα πράξει αυτό που πρέπει, να ανταμείψει ένα ταπεινό και προσγειωμένο παιδί, που αυτή τη στιγμή δείχνει ότι έχει προσόντα να κάνει καριέρα. Τώρα, συν τοις άλλοις, τίθεται ένα ακόμα ζήτημα. Ο Κρίστινσον αποκτήθηκε ως δεύτερη λύση, για να βρίσκεται πίσω από τον βασικό Ζοζέ Σα ή αυτόν που θα τον αντικαταστήσει τον Πορτογάλο αν αυτός πάρει μεταγραφή. Έχει αξία να δούμε αν από εδώ και πέρα μείνει τρίτος ο Τζολάκης ή για τη σεζόν 2020-2021 αποτελέσει το μπακ απ του βασικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ