ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρτίνς: "Αν δεν πίστευα ότι θα προκριθούμε, δεν θα ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ξεκαθάρισε ότι πιστεύει ακράδαντα στην πρόκριση επί της Μίλαν στους 32 του Europa League, ενώ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος αποχώρησε από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μίλαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" (13/12, 22:00) για την τελευταία (6η) αγωνιστική των ομίλων του Europa League με στόχο την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Πέδρο Μαρτίνς, ξεκαθάρισε ότι "αν δεν πίστευε στην πρόκριση, δεν θα ήταν προπονητής της ομάδας".

Παράλληλα, επιφύλαξε καλά λόγια για τον Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος αποχώρησε και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου στο ματς με τους "ροσονέρι". Αναλυτικά όσα είπε ο Ίβηρας:

-Συμφωνείτε ότι εφόσον ο Ολυμπιακός ακολουθήσει την Μπέτις στην επόμενη φάση, θα έχει πετύχει η ομάδα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ευρωπαϊκή της ιστορία;

"Η Μίλαν έχει κατακτήσει τόσα πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια, γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα της κλήρωσης. Είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία τεράστια ομάδα και από την πρώτη μέρα της κλήρωσης είχαμε πει ότι είναι δύσκολος ο όμιλος και πώς θα ήταν δύσκολο να προκριθούμε. Είχαμε πει ότι θα κρινόταν η πρόκριση εώς το τελευταίο λεπτό. Πρόκειται για μία τεράστια ομάδα, για οποιονδήποτε είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει. Ομως έχουμε τη φιλοδοξία να προκριθούμε. Από την εικόνα που έχουμε δείξει, είναι κάτι που το αξίζουμε και δικαιούμαστε. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Θα είναι κάτι τεράστιο για τον σύλλογο αν τα καταφέρουμε. Είμαστε φιλόδοξοι, πιστεύουμε στον αυτό μας και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε".

- Πόσο σημαντικό είναι για το αυριανό ματς το θέμα της ψυχολογίας; Πόσο περιμένετε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό το Καραϊσκάκη;

"Σίγουρα θα βοηθήσει ο κόσμος και για αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Είμαστε δυνατοί σε αυτό το γήπεδο και ξέρουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει. Είμαστε σίγουροι ότι θα την έχουμε τη στήριξη. Θα ανταποδώσουμε την ενέργεια που θα μας δώσει, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούμε τον ενθουσιασμό. Στην ψυχολογία δεν χρειάζεται να δουλέψουμε, γιατί είναι γεμάτοι κίνητρο και επιθυμία να δουλέψουμε πάνω στο πλάνο μας. Όλοι είναι έτοιμοι και ενθουσιασμένοι. Όλοι έχουν πολύ μεγάλη όρεξη να πάρουν μέρος σε μία πρόκριση απέναντι στην Μίλαν. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία σε αυτό το ματς είναι το πώς θα το αντιμετωπίσεις στρατηγικά. Αυτό είναι που θα πρέπει να προετοιμάσουμε".

- Πού ποντάρετε στο αυριανό ματς δεδομένου ότι η Μίλαν είναι μία μεγάλη ομάδα και ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα 2-0 ή 3-1 για να περάσει; Τι είναι αυτό που σας κάνει αισιόδοξο για να περάσει ο Ολυμπιακός;

"Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν καν προπονητής του Ολυμπιακού. Εγώ μπορεί να είμαι θετικό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Πιστεύω πολύ στην ποιότητα της ομάδας. Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε μέρος στη διοργπάνωση. Έχουμε την ποιότητα και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια. Αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Όλος ο κόσμος έχει δει πόσο πολύ έχουμε βελτιωθεί. Όλος ο κόσμος το βλέπει. Και σαν προπονητής το πιστεύω".

- Για τους περισσότερους ο Ολυμπιακός αναζητάει ένα θαύμα. Είναι όμως έτσι φέτος από τη στιγμή που έχει δει την εστία του να παραβιάζεται δύο φορές μόλις σε ένα παιχνίδι;

"Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του στρατηγική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουμε ολοκληρωτικά την εικόνα του παιχνιδιού μας. Θα προσεγγίσουμε με μία συγκεκριμένη τακτική τον αντίπαλο, όμως, δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Παράγουμε πολύ επιθετικά, αλλά δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί. Όμως αύριο θα κυνηγήσουμε το γκολ και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε δικό μας το παιχνίδι".

- Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τη συνεργασία που είχατε με τον Τουρέ;

"Θέλω να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο. Δεν έχω να πω τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας με μία εξαιρετική προσωπικότητα. Όποιος συνεργάστηκε μαζί του ήταν παραδειγματική η παρουσία του. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ήταν πολύ τυχερός που τον είχε εδώ ο Ολυμπιακός και την πρώτη φορά και την δεύτερη. Μόνο να κερδίσεις μπορείς όταν τον έχεις μαζί σου. Του εύχομαι τα καλύτερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ