ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς:Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και σε αυτό το επίπεδο το πληρώνεις"

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός ήταν αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στα δύο ματς με την Ντινάμο και αυτό του στοίχισε τον αποκλεισμό από το Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 1-0 από την Ντινάμο Κιέβου στο "NSK Olimpiyskiy":

Ο Ολυμπιακός φάνηκε σαν να αυτοκτόνησε και στα δύο ματς. Τουλάχιστον στα δικά μας μάτια ήταν καλύτερος, ενώ η Ντινάμο πιο αποτελεσματική. Συμφωνείτε με αυτό;

Είναι κάπως έτσι η εικόνα όπως το περιγράφετε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα δύο ματς ήταν πιο ισορροπημένα, όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας, στην κυκλοφορία, στην τακτική, ίσως και στις ευκαιρίες. Στο πρώτο παιχνίδι μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 ή το 3-1, σε αντίθεση με τον αντίπαλο.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα, εκμεταλλεύτηκε η Ντινάμο την ευκαιρία της, σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία ουσιαστικά, ενώ εμείς δεν σκοράραμε αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες.

Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και σε αυτό το επίπεδο το πληρώνεις. Σε αυτό το επίπεδο σημασία έχει η αποτελεσματικότητα. Οφείλεις να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που δημιουργείς και αυτό εμείς δεν το κάναμε.

Πόσο επηρέασε τον Ολυμπιακό το εξαιρετικά “απειλητικό” πρόγραμμα που είχε το τελευταίο δεκαήμερο, αλλά και από το ξεκίνημα του 2019;

Αυτό ήταν το πρόγραμμα, γνωρίζαμε ότι θα ήταν πιεστική, όμως, μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό είναι συνηθισμένη σε τέτοιο πρόγραμμα. Δεν είχαμε υπολογίσει ότι θα είχαμε τραυματίες τους Ομάρ, Βούκοβιτς και τον Λάζαρο, όπως και την τιμωρία του Καμαρά.

Δεν αποτελούν όμως αυτά δικαιολογίες. Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά όταν μία ομάδα παίζει σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει αυτό το ματς, να κάνει θυσίες και να αντεπεξέλθει σε αυτό το πρόγραμμα.

Αυτός ο αποκλεισμός είναι ένας ανόητος αποκλεισμός για μία ομάδα που ήταν καλύτερη, αλλά τελικά μένει έξω;

Αν κοιτάξουμε και τα δύο ματς μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα μας μπορεί να ήταν καλύτερη σε κάποια σημεία των αγώνων, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που έχεις, να είσαι συγκεντρωμένος και να πάρεις το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ματς έχουμε ευθύνη που δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, αλλά σε γενικές γραμμές είχαμε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο. Στο δεύτερο παιχνίδι όμως δώσαμε την ευκαιρία. Ο κύριος λόγος ήταν ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δεν προκρίνεται πάντα η ομάδα που είναι καλύτερη, αλλά αυτή που είναι πιο αποτελεσματική. Αυτή η ομάδα λοιπόν δεν ήμασταν εμείς.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ