ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματιέ Βαλμπουενά: Τα 'σπασε στο Σαμπιονά

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο χαφ του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, πέτυχε μια φοβερή επίδοση στο γαλλικό πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία. Είναι ο παίκτης που κέρδισε τις περισσότερες κάρτες από κάθε άλλον.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες και να φέρει στη χώρα μας τον Ματιέ Βαλμπουενά. Τον ποδοσφαιριστή με το πιο βαρύ αν μη τι άλλο βιογραφικό που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε ηλικία 35 ετών, ο Γάλλος "μαέστρος" έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να μπουν στους ομίλους του Champions League, αλλά και να κατακτήσει άλλες, σημαντικές νίκες στην Ελλάδα.

Ο Βαλμπουενά έχει πραγματοποιήσει με τον Ολυμπιακό 18 συμμετοχές, έχει σημειώσει έξι γκολ, ενώ μετρά εννέα ασίστ. Ένα υπέροχο πρώτο μισό από τον πολύπειρο μπαλαδόρο, ο οποίος θα είχε προσφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα αν δεν προέκυπταν τραυματισμοί. Η Opta, φημισμένη εταιρεία που συλλέγει και αναλύει ποδοσφαιρικά δεδομένα σε πολλές χώρες, έφερε στο προσκήνιο ένα φοβερό στατιστικό που αφορά τον Βαλμπουενά και τα πεπραγμένα του στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, λοιπόν, είναι αυτός που κέρδισε τις περισσότερες κάρτες στο Σαμπιονά την τελευταία δεκαετία. Όπως προέκυψε, κέρδισε 72 κίτρινες κάρτες και τρεις κόκκινες. Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ από το 2006 μέχρι το 2014, ενώ το 2015 μέχρι το 2017 έπαιζε στη Λιόν.

Ο Βαλμπουενά είχε τραυματιστεί τελευταία φορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μετά το γκολ που σημείωσε, την 1η Δεκεμβρίου, έγινε αλλαγή. Έκτοτε έμεινε εκτός. Με το νέο έτος εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να τεθεί εκ νέου στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και να αποτελέσει εκ νέου τον παίκτη που δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια ευκολία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ