ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήνυμα της Λιλ σε Μπενζιά: "Ιδανική επιλογή ο Ολυμπιακός"

Μήνυμα της Λιλ σε Μπενζιά: "Ιδανική επιλογή ο Ολυμπιακός"

Ο Γιασίν Μπενζιά είναι έτοιμος να πάρει την οριστική απόφαση για την επόμενη ομάδα του. Το ραντεβού με τον μάνατζέρ του και το μήνυμα της Λιλ προς τον Αλγερινό να επιλέξει την προοπτική του Ολυμπιακού.

Η κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν πέρασε. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν 4-0 τους Τσέχους, εξασφάλισαν οκτώ εκατ. ευρώ, πέρασαν στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και τώρα σπριντάρουν για να κλείσουν άμεσα τις "τρύπες" που θεωρούν ότι υπάρχουν στο ρόστερ.

Αυτό που ξεκάθαρα "καίει" τούτη τη στιγμή είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη. Ο Νο1 στόχος είναι ο Γιασίν Μπενζιά, ο οποίος ανήκει στη Λιλ και η οποία τον παραχωρεί δανεικό. Προ ημερών ο εκπρόσωπος του 24χρονου επιτελικού μέσου δήλωσε στο Sport24.gr ότι ο πελάτης του θεωρεί εξαιρετική ευκαιρία τον Ολυμπιακό και ότι γνωρίζει πολύ καλά τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, ο Μπενζιά θα είχε συνάντηση με τον ατζέντη του είτε αργά το βράδυ της Τετάρτης (31/7) είτε το πρωί της Πέμπτης (1/8) προκειμένου να πάρουν την οριστική τους απόφαση. Οι άνθρωποι της Λιλ έχουν μιλήσει και εκείνοι με τον ποδοσφαιριστή και του ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με την ομάδα που θα επιλέξει.

Fenerbahce's Yassine Benzia, center is sandwiched between Dinamo Zagreb's Ivan Sunjic, left and Dinamo Zagreb's Dani Olmo during the group D Europa League soccer match between Dinamo Zagreb and Fenerbahce in Zagreb, Croatia, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Darko Bandic)
Fenerbahce's Yassine Benzia, center is sandwiched between Dinamo Zagreb's Ivan Sunjic, left and Dinamo Zagreb's Dani Olmo during the group D Europa League soccer match between Dinamo Zagreb and Fenerbahce in Zagreb, Croatia, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Darko Bandic) AP

"Αποφάσισε εσύ τι θεωρείς καλύτερο για την καριέρα σου, πήγαινε εκεί που θα είσαι πιο χαρούμενος και ευτυχισμένος" διεμήνυσαν στον διεθνή χαφ οι "λιλουά", αλλά τον ενημέρωσαν παράλληλα πως η προοπτική του Ολυμπιακού ίσως να ήταν ιδανική για τον ίδιο, από την άποψη ότι είναι ομάδα που συμμετέχει στο Champions League, που θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει "γεμάτη" σεζόν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που θέλει να αποκτήσει τον τέως παίκτη της Φενέρμπαχτσε, αλλά αν λάβουμε υπόψιν την προ ημερών τοποθέτηση του εκπροσώπου του, οι "ερυθρόλευκοι" ενδέχεται να έχουν τον πρώτο λόγο για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. "Είναι σε πλεονεκτική θέση ο Ολυμπιακός" είχε υποστηρίξει ο Τζιμπρίλ Νιάνγκ, που ξεκαθάρισε ότι αν προχωρούσε το deal, αυτό θα γινόταν με τη μορφή δανεισμού από τη γαλλική ομάδα.

Το περασμένο Σάββατο (27/7) διαβάσατε για το προφίλ του Μπενζιά, για το τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό συγκριτικά με τον Ματιέ Βαλμπουενά και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αφρικανός (έχει ύψος 1.78) ανήκει στη Λιλ μέχρι το 2021 και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν συμπαίκτης με τον Ματιέ Βαλμπουενά στη Φενέρ. Έκανε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως να σημειώσει γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Λιόν, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και το 2015 πήρε μεταγραφή στη Λιλ. Η φυσική του θέση είναι πίσω από τον επιθετικό, υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί στο δεξί "φτερό", αλλά και στη γραμμή κρούσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

AP Photo/Darko Bandic, AP photo/Francisco Seco

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ