ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοντέστο: "Στόχος του Μαρινάκη να επιστρέψει η Φόρεστ στην Premier League"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φρανσουά Μοντέστο επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο "BBC" πως θα έχει ρόλο σκάουτινγκ και τη νέα σεζόν σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ μίλησε για το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη όσον αφορά στον αγγλικό σύλλογο.

Ο Φρανσουά Μοντέστο έχει ρόλο σκάουτινγκ εδώ και τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις αυξήθηκαν από τη στιγμή που έχει παρόμοια καθήκοντα και για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Για αυτή τη διπλή ενασχόληση μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΒΒC ο Κορσικανός πρώην μέσος των Πειραιωτών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις υψηλές φιλοδοξίες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι των "κόκκινων" της Αγγλίας αλλά και στους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Φόρεστ τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντεστό, μιλώντας στο BBC:

Δουλεύεις και για τους δύο συλλόγους, πες μας για αυτό.

"Τα τέσσερα τελευταία χρόνια είμαι στον Ολυμπιακό, σαν επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και τον περασμένο Ιανουάριο πήγα στην Νότιγχαμ. Είναι ωραία δουλειά, μου αρέσει. Είναι δύο μεγάλα κλαμπ σε δύο διαφορετικές λίγκες και αυτό είναι καλό για όλους".

Πως ξέρεις ποιος παίκτης είναι κατάλληλος για τον κάθε σύλλογο;

"Πρώτα πρέπει να καταλάβεις την χώρα, το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Μετά από εκεί είναι εύκολο να πεις ποιος παίκτης κάνει σε κάθε μία από τις δύο ομάδες. Μετά όλα γίνονται και συνεργασία με τον τεχνικό".

Τι γίνεται αν υπάρχουν διαφωνίες με τους μάνατζερ σε σχέση με τους παίκτες που προτείνεις γιατί μπορεί να θέλουν κάτι διαφορετικό;

"Δεν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Ο τεχνικός λέει τις θέσεις που θέλει να αποκτηθούν παίκτες. Εμείς του προτείνουμε σε μια λίστα κι εκείνος λέει αν συμφωνεί. Συνήθως υπάρχει συνεργασία σε όλο αυτό. Ο τεχνικός είναι αυτός που αποφασίζει".

Τι γίνεται αν υπάρχει κάποιος καλός παίκτης, όπως ήσουν εσύ, σε ποια ομάδα θα πάει;

"Είναι δύσκολο να προτείνεις ίδιους παίκτες στις δύο ομάδες. Γιατί είναι διαφορετικές ομάδες, παίζουν σε διαφορετικό πρωτάθλημα κι άλλες ανάγκες έχουν οι δύο προπονητές. Μετά είναι και ο παίκτης που διαλέγει. Αν θέλεις να πας στη Νότιγχαμ, πας εκεί, αν θέλεις να πάς στον Ολυμπιακό, πας στον Ολυμπιακό".

Έχουμε δει να υπάρχουν μετακινήσεις παικτών στις δύο ομάδες, από τον Ολυμπιακό να πηγαίνουν στην Φόρεστ και από την Φόρεστ στον Ολυμπιακό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

"Νομίζω πως είναι φυσιολογικό. Όταν ο ιδιοκτήτης είναι ίδιος, οι παίκτες είναι καλοί, αλλά για κάποιο λόγο να πρέπει να φύγουν. Και είναι καλό να πάνε στην μία ή στην άλλη ομάδα για το καλό και των δύο συλλόγων".

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακό, μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο και για τη Νότιγχαμ ο Μαρινάκης;

"Είμαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει και στη Νότιγχαμ. Ο κ. Μαρινάκης έχει πάντα μεγάλες φιλοδοξίες. Πήρε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο και θέλει να τον ανεβάσει στην Premier League μετά από 20 χρόνια. Είναι ο μεγάλος του στόχος να δημιουργήσει κάτι καλό και στην Φόρεστ. Θα ανακατασκευάσει το γήπεδο και στην πορεία θα αλλάξει και τις προπονητικές εγκαταστάσεις. Όπως για τον Ολυμπιακό έτσι θέλει το καλύτερο και για τη Νότιγχαμ".

Θα είσαι στη Νότιγχαμ και τη νέα σεζόν;

"Ναι, ξέρω και τους δύο προπονητές. Γνωρίζω πολλούς πλέον στη Νότιγχαμ, μου αρέσει το ποδόσφαιρο εκεί και η πόλη, οπότε θα είμαι και στον Ολυμπιακό και στη Νότιγχαμ".

Τι γνώμη έχεις για τον νέο τεχνικό της Φόρεστ, τον Σαμπρί Λαμουσί;

"Μου αρέσει πολύ, τον ήξερα και από πριν. Ήταν σπουδαίος παίκτης, είχε παίξει σε Ιταλία, Γαλλία, ήταν αρχηγός στην Μονακό. Έπειτα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την προπονητική και πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος για να επαναφέρει την Φόρεστ στην Premier League. Φυσικά χρειάζεται χρόνο γιατί δεν έχει εύκολο έργο αλλά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη".

Να περιμενουμε και άλλες μεταγραφικές προσθήκες στην Φόρεστ;

"Ναι, χρειάζεται να έρθουν κάποιοι νέοι παίκτες, αλλά όχι πολλοί".

Photo Credits:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η νέα ερυθρόλευκη φανέλα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ