ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαμπαγκίντα: "Ο Ριβάλντο είπε στον Ολυμπιακό να με πάρουν"

Μπαμπαγκίντα: "Ο Ριβάλντο είπε στον Ολυμπιακό να με πάρουν"

Ο 37χρονος πια Αρούνα Μπαμπαγκίντα, 15 χρόνια μετά την άφιξή του στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, υποστήριξε ότι ο Ριβάλντο ήταν αυτός που έπεισε τους "ερυθρόλευκους" να τον αποκτήσουν.

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. "Ο παίκτης που θα έπρεπε να είναι ο καλύτερος του κόσμου" αναφέρει στον τίτλο του ο Άγγλος δημοσιογράφος Άνταμ Κράφτον της συνδρομητικής αθλητικής ιστοσελίδας " TheAthletic", που μίλησε με τον 37χρονο πια Νιγηριανό.

Έχοντας σποσυρθεί από τη δράση το 2015, ο Αφρικανός μίλησε για την παρουσία του στη Μπαρτσελόνα και μέχρι σήμερα υποστηρίζει πως δεν έχει καταλάβει τον λόγο που δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα". Στη συνέντευξη που έδωσε έκανε αναφορά στο πώς έφτασε στη χώρα μας:

"Στην Ουκρανία ήταν μια τρέλα. Είχα κάποιες προτάσεις από τη Γαλλία μέσω του μάνατζέρ μου όταν έφυγα από τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήμουν χαρούμενος μαζί του. Έτσι, πήγα στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Μετά στον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς από τη Μπαρτσελόνα έφτασα να παίξω στην Ουκρανία.

Μπαμπαγκίντα: "Ο Ριβάλντο είπε στον Ολυμπιακό να με πάρουν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός με κάλεσε στο τουρνουά προετοιμασίας στη Βαλένθια. Ο Ριβάλντο ήταν ήδη εκεί και είπε στην ομάδα: «Είναι φοβερός παίκτης. Κλείστε τον, κλείστε τον». Πήγα εκεί. Το ματς με τη Βαλένθια ήταν 101 και μπήκα για 15 λεπτά. Έκανε ντρίμπλα, πέρασα τον τερματοφύλακα και έβαλα γκολ. Την επόμενη μέρα χάσαμε 3-2 από την Ουντινέζε, έβαλα δύο γκολ και με απέκτησαν".

Ο ύψους 1.66 Μπαμπαγκίντα θεωρεί πως στον Ολυμπιακό πέτυχε μαζί με τον Ριβάλντο: " Πάντα πίστευα ότι με το στυλ του ποδοσφαίρου μου, είχα ανάγκη να βρίσκονται δίπλα μου πολύ καλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολο όταν φεύγεις από τη Μπαρτσελόνα. Δεν μπορείς να βρεις παίκτες του ίδιου επιπέδου".

Ο Νιγηριανός έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2005 μέχρι το 2007. Έκανε 33 συμμετοχές και πέτυχε πέντε γκολ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ