ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ολυμπιακός δικαιούται 500.000 ευρώ αν πωληθεί ο Ρομπέρτο"

Malaga's goalkeeper Roberto Jimenez tries to reach the ball during a Spanish La Liga soccer match between Malaga and Barcelona in Malaga, Spain, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/M.Pozo)
Malaga's goalkeeper Roberto Jimenez tries to reach the ball during a Spanish La Liga soccer match between Malaga and Barcelona in Malaga, Spain, Saturday, March 10, 2018. (AP Photo/M.Pozo) AP PHOTO/M.POZO

Δημοσίευμα της ισπανικής "AS" υποστηρίζει πως σε περίπτωση πώλησης του Ρομπέρτο Χιμένεθ από την Εσπανιόλ ο Ολυμπιακός δικαιούται 500.000 ευρώ, με βάση τη συμφωνία των ομάδων το καλοκαίρι του 2016.

Εσπανιόλ και Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο ψάχνουν τον τρόπο να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά εμπόδια οικονομικής φύσεως που πρέπει να διευθετηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής " AS", η συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Εσπανιόλ για τη μεταγραφή του Ρομπέρτο προέβλεπε την καταβολή 500.000 ευρώ στους Πειραιώτες σε περίπτωσης πώλησης του έμπειρου γκολκίπερ από τον καταλανικό σύλλογο.

Ένα 10% του ποσού μιας πιθανής μεταγραφής του θα πρέπει να καρπωθεί ο Ρομπέρτο βάσει συμβολαίου, ενώ θα πρέπει να του καταβληθεί και 1 εκατ. ευρώ από την ετήσια αμοιβή του! Με λίγα λόγια για να μην ζημιωθεί η Εσπανιόλ, θα χρειαστεί να εμφανιστεί υποψήφιος αγοραστής που θα δώσει τουλάχιστον 1,7 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του 32χρονου τερματοφύλακα.

Ο δανεισμός του Ρομπέρτο πέρσι στη Μάλαγα (34 συμ.) προέβλεπε υποχρεωτική αγορά του το φετινό καλοκαίρι, στην περίπτωση που οι Ανδαλουσιάνοι κατάφερναν να παραμείνουν στην κατηγορία. Ωστόσο υποβιβάστηκαν στην Segunda Division και έτσι ο σχετικός όρος δεν εφαρμόστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Ρομπέρτο πωληθεί αντί οποιουδήποτε ποσού από την Εσπανιόλ, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του μισό εκατομμύριο ευρώ.

Photo credits: AP Photo/M.Pozo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ